Trečias pasaulinis čia pat. Ir tai ne Ukraina ar Izraelis  ()

Ekspertas pasakoja, kur ir kaip gali prasidėti Trečiasis pasaulinis karas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsižvelgdami į pastarojo meto įvykius pasaulyje, ekspertai vis dažniau pradeda kalbėti apie Trečiojo pasaulinio karo grėsmę. Tarptautinis ekspertas Tarasas Žovtenko papasakojo, iš kur jis gali prasidėti ir kur gali išsivystyti.

Be Ukrainos ir Izraelio, Trečiojo pasaulinio karo teatru gali tapti Korėja ir Taivanas.

Tai interviu agentūrai „UNIAN“ pareiškė „Demokratinės iniciatyvos“ fondo tarptautinio saugumo ekspertas Tarasas Žovtenko.

Tarasas Žovtenko mano, kad hibridinis Trečiasis pasaulinis karas greičiausiai išsivystys kaip kaskadinė regioninių konfliktų, kuriuos suvienys už jų stovinčios šalys agresorės, serija. Tokiomis šalimis ekspertas visų pirma laiko Rusiją ir Iraną. Strateginis tokių konfliktų tikslas bus išsklaidyti ir išeikvoti Vakarų išteklius, sukelti jų skilimą ir strateginį pralaimėjimą, parodant jų nesugebėjimą apsaugoti savo sąjungininkų ir nacionalinių interesų svarbiausiose geografinėse vietovėse.

Žovtenko teigia, kad kalbant apie karinio komponento ir hibridinių priemonių panaudojimą, tikėtinais hibridinio Trečiojo pasaulinio karo dislokacijos teatrais, be jau aktyvių Europos (Ukraina) ir Artimųjų Rytų (Izraelis), gali tapti Azijos ir Ramiojo vandenyno regionas (Pietų Korėja, Taivanas), išplėsti šalių agresorių ratą Šiaurės Korėjos ir Kinijos sąskaita (ir būtent šia seka).

 

Eksperto teigimu, kovines operacijas šiuose teatruose papildys aktyvus hibridinių priemonių naudojimas Europoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose, visų pirma pasitelkiant Kremliaus išbandytas technologijas migracijos krizių atveju, taip pat jau tradicinėmis tapusias dezinformacijos ir propagandos priemones.

JAV hibridinei destabilizacijai bus pasitelkiamos Lotynų Amerikos šalys – kai kurias iš jų Rusijos žvalgybos tarnybos jau yra pavertusios savo faktiniais žvalgybos ir sabotažo centrais (pavyzdžiui, Braziliją ir Venesuelą), teigia ekspertas.

Žovtenko mano, kad priklausomai nuo to, kaip naujojo JAV prezidento administracija reaguos į šias grėsmes, regionas taip pat gali virsti karo zona.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(82)
(-44)

Komentarai ()