Muziejinė retenybė. Rusija į frontą metė super retą BTR-90 (Foto, Video)  ()

BTR-90 „Rostok“ yra pirmasis Rusijos Federacijos šarvuotis sukurtas po SSRS žlugimo, tačiau jis nebuvo pradėtas gaminti ir buvo saugomas muziejuje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-14 Muziejinė retenybė. Rusija į frontą metė super retą BTR-90 (Foto, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viešumoje pasirodė vaizdų, iš kurių matyti, kad Rusijos okupantai panaudojo vieną ar daugiau retų BTR-90 tipo šarvuočių formuodami puolimo grupes, kurios pastarosiomis dienomis pradėjo puolimą Ukrainos rytuose.

BTR-90 „Rostok“ yra „Gorkio automobilių gamyklos“ plėtra, kuri debiutavo 1994 m. Mašiną Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos priėmė 2008 m., buvo planuota, kad serijinė mašinos gamyba prasidės 2011 m., tačiau tai neįvyko. „Rostok“ tapo pirmuoju šarvuotu transporteriu, kurį Rusijos Federacija sukūrė po SSRS žlugimo.

Rusijos vadovybė atsisakė serijinės „Rostok“ gamybos dėl sausumos pajėgų ginklų koncepcijos pasikeitimo, be to, buvo pradėtas darbas prie konceptualiai naujo šarvuočio, kuris dabar žinomas BTR-82A pavadinimu. Jis buvo pigesnis ir efektyvesnis nei BTR-90. Todėl „Rostok“ programa buvo uždaryta.

 

 

 

Yra žinoma, kad nuo pristatymo momento 1994 m. iki 2011 m. buvo pagaminti tik keli BTR-90. Jie buvo saugomi Kubinkos muziejuje. Šiuo metu nežinoma, kiek BTR-90 okupantai pradėjo eksploatuoti, taip pat kodėl jie buvo paimti iš muziejaus saugyklos.

 

Ypatinga BTR-90 savybė yra ta, kad jis gali apsisukti vietoje, nes ratai gali pasisukti į skirtingas puses, taip pat šarvuotis turi automatinę hidromechaninę pavarų dėžę bei nepriklausomą visų 8 ratų pakabą. Kovos modulis – 30 mm automatinis pabūklas 2A42, kaip ir BTR-82A.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(4)
(3)

Komentarai ()