[ŽT] Kur po Ukrainos atakų Rusija paslėpė Juodosios jūros laivyną  ()

Jungtinės Karalystės žvalgyba peržvelgė Rusijos veiksmus po to, kai Ukraina pradėjo galingas atakas prieš Rusijos laivus. Rusija bijo prarasti Juodosios jūros laivyną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Karalystės žvalgyba teigia, kad Rusijos baimė prarasti Juodosios jūros laivyną yra stipresnė nei jos noras blokuoti Ukrainos eksportą Juodojoje jūroje.

Jungtinės Karalystės žvalgybos duomenimis, po Ukrainos atakų rugpjūtį ir rugsėjį Rusija perkėlė savo laivus iš laikinai okupuoto Sevastopolio į Novorosijską. Perkėlė paviršinius ir povandeninius laivus, kurie gali rengti raketų atakas. Analitikai teigia, kad Rusija buvo dvigubai sustiprinti Juodosios jūros laivyno gynybą. Raketomis ginkluoti laivai yra labai brangūs ir sunkiai pakeičiami, todėl jie ir atitraukiami toliau nuo Ukrainos gynėjų veikimo zonos.

Ataskaitoje pažymima, kad Rusija yra priversta gintis nuo vandens ir skraidančių dronų ir raketų atakų. Analitikai pastebi, kad Juodosios jūros laivynas ir toliau apšaudo Ukrainą raketomis, nes Rusijos raketų nešėjai galės atakuoti Ukrainą ir iš rytinės Juodosios jūros dalies. Tačiau blokuoti Ukrainos eksportą jau sunkiau ir toks Rusijos laivų perdislokavimas yra šiokia-tokia Ukrainos pergalė. Juk Rusija išvedė savo karinius laivus iš okupuotos Ukrainos dalies (Sevastopolio) į savo teritoriją (Novorosijską).

(16)
(0)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: