Netikėta žinia. Karo veiksmų pobūdis keisis. „Šiais metais neapsiribočiau“  ()

Ekspertas prognozuoja, kaip įvykiai Ukrainos frontuose klostysis artimiausiais mėnesiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarptautinių santykių ekspertas Michailas Samusas papasakojo, ko tikėtis iš kovų fronte iki šių metų pabaigos.

Pasak jo, Ukrainos ginkluotosios pajėgos tęs puolamąsias operacijas Bachmuto ir Melitopolio rajonuose.

„Šiais metais neapsiribočiau. Perėjimas į žiemos laikotarpį pakeis kovų pobūdį. Rusijos pajėgos stengiasi išnaudoti paskutines galimybes prieš prasidedant lietingam laikotarpiui Lymano-Kupjansko ir Avdijivkos kryptimis, kad sudarytų sąlygas fronto proveržiui, fronto akcentų kaitai. Tai yra, priversti Ukrainos vadus perkelti rezervus iš pietų ir Bachmuto į šiaurę ir Avdijivkos kryptį, kad neutralizuotų šias grėsmes. Tačiau, kaip matote, rusams sekasi minimaliai. Ir tai leidžia mums optimistiškai vertinti tolesnę įvykių eigą“, - sakė jis interviu agentūrai „UNIAN“.

Pasak jo, Ukrainos ginkluotosios pajėgos tęs puolamąsias operacijas Bachmuto ir Melitopolio kryptimis.

 

„Taigi yra tolesnio gynybos linijų pralaužimo galimybė. Kaip giliai bus pralaužta Rusijos gynyba, žinoma, priklauso jau nuo konkrečių veiksmų. Tačiau prieš atvykstant pirmiesiems F-16 lėktuvams Ukrainos pajėgos stengsis kuo labiau pralaužti šias gynybos linijas. Tam, kad F-16 lėktuvams atvykus į frontą, jie galėtų sudaryti sąlygas įžengti į operatyvinę erdvę ir tiesiogiai pradėti pietinių – Zaporižios ir Chersono sričių – deokupacijos operaciją“, - pridūrė analitikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(1)
(26)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: