Grėsmė. „Spec. tarnybos bando.“ Skelbiamas strateginis Kremliaus tikslas  ()

Andrijus Jusovas skelbia apie strateginį Kremliaus tikslą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nereikėtų nuvertinti Rusijos specialiųjų tarnybų bandymų provokuoti Baltarusiją tiesiogiai dalyvauti karinėse operacijose prieš Ukrainą. Apie tai spalio 12 d. per Radio NV kalbėjo Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovas Andrijus Jusovas.

Yra strateginis Kremliaus tikslas – įtraukti Baltarusijos kariuomenę į visavertę sausumos operaciją į karą prieš Ukrainą Rusijos Federacijos pusėje. Ir per visą plataus masto invazijos laikotarpį to neįvyko. Tačiau Rusijos specialiosios tarnybos neatsisakys bandymų“, – sakė Jusovas, komentuodamas informaciją apie Rusijos FSB ir Baltarusijos KGB rengimąsi operacijai prieš naftos bazę Bresto srityje.

Vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovas priminė, kad tai ne pirmas Rusijos teroristų bandymas provokuoti, siekiant diskredituoti Ukrainą, taip pat siekiant įtempti Baltarusiją į karą.

Anot jo, Minskas supranta, kas iš tikrųjų slypi už minėtų bandymų, ir supranta, kad karas neatitinka jų interesų. Tačiau Rusija, kaip prognozuoja Jusovas, ateityje neatsisakys savo bandymų provokuoti Baltarusiją.

Kaip pažymėjo Jusovas, Rusija turi išsamią informaciją apie visus jos sąjungininkės teritorijoje esančius ypatingos svarbos infrastruktūros objektus, taip pat apie visas stipriąsias ir silpnąsias šalies, jos žvalgybos tarnybų ir kariuomenės puses.

 

„Ši informacija buvo ir bus naudojama tiek prieš Ukrainą, tiek prieš pačią Baltarusiją. Tokių scenarijų yra daug. Iš imituotų DRG, bepiločių orlaivių panaudojimo prieš infrastruktūros objektus energetikos sektoriuje ir daug kitų dalykų. Šiame kontekste rusai turi didelę patirtį: „Voronežo bombardavimas“, ir mūsų pačių namų, mūsų civilių gyventojų bombardavimas, ir daug kitų scenarijų“, – aiškino Jusovas.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų specialiųjų operacijų pajėgų sukurtas Nacionalinio pasipriešinimo centras spalio 10 dieną pranešė, kad šalies agresorės Rusijos ir Baltarusijos specialiosios tarnybos ketina numesti sprogmenis iš bepiločio orlaivio į Baltarusijos naftos bazę, siekdamos apkaltinti Ukrainą.

 

Pasak jų, provokatoriai teroristinio išpuolio objektu pasirinko netoli Bresto srities Priluki kaimo esančią „Brestoblnefteprodukt“ naftos bazę, esančią už 2 km nuo Baltarusijos ir Lenkijos sienos.

Remiantis Baltarusijos pogrindžio informacija, tariamų taikinių žvalgybą iš oro šių metų rugpjūtį atliko Rusijos privačios karinės bendrovės „Wagner“ tarptautine nusikalstama operacija pripažinti samdiniai.

Tai ne pirmas kartas, kai pranešama apie gresiančias Rusijos Federacijos provokacijas. Visų pirma, birželio 24 d. Vyriausiasis žvalgybos direktoratas pranešė, kad Rusijos Federacija nori susprogdinti gyvenamuosius pastatus Mozyre, kad įtrauktų Baltarusiją į karą prieš Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(10)
(9)

Komentarai ()