„Padarytos rimtos klaidos. Visa Ukrainos vadovybė turi būti pakeista!“  ()

Politikas ir tinklaraštininkas mano, kad Ukrainos karas pateko į aklavietę, o norint iš jo išeiti, Ukrainai reikia nušalinti dabartinę vadovybę ir surengti rinkimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs prezidentūros kanceliarijos patarėjas Oleksijus Arestovyčius gyrė Rusijos priimtus karinius sprendimus, o kartu paragino pakeisti politinę galią Ukrainoje. Apie tai politikas rašė „Telegram“ kanale.

Savo poste, kurį Arestovyčius pavadino „Nekompetencijos monopolija“, jis padarė aštrius pareiškimus dėl kelių aspektų iš karto.

Ukrainos pergalė kare su Rusijos Federacija

Politikas mano, kad Ukraina šiuo metu yra „strateginėje aklavietėje“, kai Rusijos kariai negali nugalėti ginkluotųjų pajėgų, o mūsų kariai neturi jėgų padaryti galutinį pralaimėjimą priešui. Anot jo, norint ryžtingai pakeisti karo veiksmus, bet kuri pusė turi turėti galimybę smarkiai padidinti išteklius, o dabar tokios galimybės nėra.

Buvusio patarėjo teigimu, Ukraina negali toliau žengti į priekį kare su Rusijos Federacija, nes:

  • politinė vadovybė „slopina“ verslą, pilietines laisves ir politinius konkurentus;
  • šalis konfliktuoja su kaimyninėmis valstybėmis ir kariniais-politiniais partneriais;
  • Ukrainos vadovybė skatina korupciją;
  • kitaip nei Rusija, Ukraina neturi tikro suvereniteto.

Be to, Arestovčius kalbėjo apie Rusijos šiuo metu vykdomą politiką kaip savalaikę karinių operacijų sąlygomis.

„Rusija priima kanibalistinius, bet esamai situacijai adekvačius sprendimus, o mūsų vadovybė priima korumpuotus ir neadekvačius sprendimus“, – rašė jis.

Politikas netgi pateikė pavyzdžių apie Rusijos vadovybės veiksmus, kuriuos pavadino „adekvačiais situacijai“:

  • radikalus karinio biudžeto padidinimas;
  • gamybos intensyvinimas;
  • bando gauti reikalingų išteklių iš Kinijos ir Šiaurės Korėjos;
  • kontrabandos schemų tobulinimas;
  • politikos „Globalūs Pietūs prieš Globalius Vakarus“ konstravimas.

Ukrainos suverenitetas ir nepriklausomybė

Arestovyčius mano, kad Ukraina ne tik neturi realaus suvereniteto, bet ir artimiausiu metu negalės atkurti savo valstybės sienų.

 

„1991 metais sienų nebus, o artimiausiu metu Krymo nebus, bet bus gynyba, kraujas, prakaitas ir ašaros“, – rašė politikas.

Karinės vadovybės klaidos

Buvęs patarėjas kalbėjo ir apie karinės-politinės vadovybės sprendimus, kuriuos laiko nesėkmingais karo su Rusija sąlygomis. Jo nuomone, mūšio lauke buvo padarytos dvi pagrindinės klaidos.

Pirmoji yra tai, kad „Bachmuto tvirtovės mitui buvo išleista daug kariuomenės, įrangos ir išteklių“.

„Iš pradžių gynyba esant nepalankioms pozicijoms, paskui (ir šiandien) bandymai atsiimti Bachmuto griuvėsių krūvas. Šiandien pietuose karių neužtenka. Proveržis pietuose duotų mums strateginę sėkmę karas ir strateginės iniciatyvos – politinės, moralinės, karinės“, – rašė Arestovyčius.

Antroji – didelių gynybinių konstrukcijų, panašių į „Surovikino liniją“, stoka visose fronto vietose, kur Ukrainos ginkluotosios pajėgos vykdo gynybą. Politikas mano, kad tokios struktūros leistų dramatiškai padidinti Ukrainos karių kovinį pasipriešinimą, padaryti dar didesnių nuostolių rusams, sumažinti krūvį ir dalį jų nukreipti į puolimo zonas.

Valdžios pasikeitimas šalyje

 

Arestovyčius taip pat rašė, kad „Ukrainos vadovybė jau seniai išnaudojo savo kompetencijos ribas“. Būtent todėl Ukrainos karo ir politikos partneriai, kaip ir pats politikas, primygtinai reikalauja surengti rinkimus.

„Mūsų vadovybė išnaudojo kompetencijos ribą, įvedė situaciją į aklavietę ir toliau atkakliai laikosi savo klaidingos politikos. Tai veda mus į nelaimę. Todėl ir reikalauju rinkimų“, – sakė buvęs patarėjas.

Oleksijus Arestovyčius mano, kad rinkimai karo metu „suteiks vilties atsistatyti, sunaikins nekompetencijos monopolį ir suteiks šansą tiems, kurie sugeba priimti realią situaciją atitinkančius sprendimus“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(33)
(-19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()