Padėtis kritinė. „Perskaičiuojama matematika.“ Kyjivas turi nedelsdamas siekti taikos su Rusija  (0)

„Rusijos karo laikų ekonomika atrodo atsparesnė, nei tikėjosi Vašingtonas ar Kyjivas.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prasidėjęs karas Artimuosiuose Rytuose automatiškai pakeičia „matematiką“ dėl padėties Rusijos kare su Ukraina. Kyjivas turi nedelsdamas siekti taikos su Rusijos Federacija, kol turi tvirtą poziciją fronte. Tokią nuomonę išsakė amerikiečių politikos apžvalgininkas Ross Douthat savo straipsnyje „The New York Times“.

Publikacijos autorius pažymi, kad Vašingtono „vanagų“, kurie reikalauja tolesnės maksimalios paramos Ukrainai, pozicija jau kurį laiką buvo abejojama. Prasidėjus karui Artimuosiuose Rytuose, Ukrainos padėtis šiuo atžvilgiu tampa kritine.

„Per paskutinius 10 karo mėnesių fronto linijos pasikeitė nedaug, o Rusijos karo laikų ekonomika atrodo atsparesnė, nei tikėjosi Vašingtonas ar Kyjivas. Visiškos Ukrainos pergalės strategija dabar yra išsekimas, laikas ir viltis, bet ( ...) nėra garantijos, kad Ukrainos pusė nesugrius“, – rašo Douthat.

Publikacijos autorius mano, kad ne tik JAV, bet ir patys ukrainiečiai turi paskatą „siekti kažkokių paliaubų dabar, kol jų padėtis kare dar stabili“, Vakarų pagalba vis dar ateina, o demografinės padėties katastrofą dar galima iš dalies ištaisyti grąžinant milijonus pabėgėlių.

 

Žurnalistas pažymi, kad pati Rusija gali įžvelgti galimą išsekimo karo tęsimo naudą ir tiesiog atsisakys bet kokios taikos sutarties. Maskvai, Teheranui ir Pekinui bendradarbiaujant, kad padidintų spaudimą Amerikai, Vašingtonui teks rinktis – didinti išlaidas paramai Ukrainai arba tiesiog palikti Ukrainą likimo valiai.

„Nesu susipažinęs su mūsų grįžtamuoju ryšiu su Maskva. Tačiau jei Bideno administracija šiais kanalais nesidera skubiai, jei neieško kelio į paliaubas, ji neteisingai supranta būsimus iššūkius“, – rašo publikacijos autorius.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(99)
(-90)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (0)

Susijusios žymos: