Rusija metė į mūšį papildomas dvi brigadas. Vyksta aršūs šturmai  ()

Rusijos vadovybė netoli Avdijivkos dislokavo mažiausiai dviejų Centrinės karinės apygardos brigadų dalinius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš jų pastaraisiais mėnesiais gynėsi Svatovo-Kreminos linijoje. Spalio 16-osios išvakarėse okupantai pasiekė nedidelę sėkmę Avdijivkos kryptimi, o išpuolių skaičius šiek tiek sumažėjo.

Tuo tarpu Ukrainos gynybos pajėgos tęsia puolimą Melitopolio kryptimi ir Donecko srities Bachmuto zonoje. Karo studijų institutas (ISW) paskelbė padėties fronte analizę.

„Tikėtina, kad Rusija dislokavo mažiausiai dviejų Centrinės karinės apygardos (CMD) brigadų elementus, kad sustiprintų Donecko liaudies respublikos pajėgų puolimo operacijas Avdijivkos fronte“, – pažymi ISW.

Anot žurnalisto Jurijaus Butusovo, pastarosiomis dienomis Avdijivką šturmavo 114-oji, 15-oji, 21-oji motorizuotųjų šaulių brigados, sustiprintos Rusijos ginkluotųjų pajėgų 1-ojo armijos korpuso (vadinamojo „DLR“) specialiųjų pajėgų.

 

„30-oji motorizuotųjų šaulių brigada sutelkta rezerve. Ją palaiko artilerija ir aviacija su dideliu kiekiu amunicijos. Priešas Avdijivką puola vienu metu iš pietų ir šiaurės. Šia kryptimi priešas sukūrė  pranašumą 3-4 kartus didesniu personalo skaičiumi, taip pat matomas pranašumas pagal šarvuočius, artileriją ir aviaciją“, – rašė J. Butusovas.

 

ISW analitikai pažymėjo, kad Centrinės karinės apygardos elementai, pirmiausia 2-oji armija, neseniai dalyvavo mūšiuose Svatovo-Kreminos linijoje. Ten juos tikriausiai pakeitė naujai sukurtos 25-osios armijos daliniai.

Tačiau puolimo tempai mažėja kiekvieną dieną, rašo ISW. Pastarosiomis dienomis rusams pavyko pasiekti tam tikros sėkmės, tačiau tai vyksta lėčiau nei per pirmąsias atakas.

ISW analitikai, remdamiesi spalio 16 d. paskelbta geografine nuoroda, galėjo patvirtinti nedidelį įsibrovėlių judėjimą E50 keliu, tris km į pietus nuo Avdijivkos.

Taip pat sumažėja atakų skaičius. Jei spalio 15 dieną rusai ta kryptimi puolė apie 30 kartų, tai jau kitą dieną, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo duomenimis, buvo atremtos 22 rusų atakos.

Kartu Rusijos šaltiniai patvirtina sustiprėjusį oro bei artilerijos smūgių į apgyvendintas vietoves intensyvumą: taip okupantai bando kompensuoti lėtus manevrus žemėje, kuriuos apsunkina rimti Ukrainos įtvirtinimai aplink Avdijivką.

 

Tuo tarpu Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu spalio 16 d. vykusiame pasitarime dėl Rusijos karo prieš Ukrainą eigos gyrėsi pagerėjusiomis taktinėmis pozicijomis, nepatikslindamas, kas tiksliai tai yra. S. Šoigu taip pat pareiškė, kad okupacinių pajėgų „aktyvi gynyba“ fronte, taip pat prie Avdijivkos, trukdo Ukrainos puolimui.

Kol Šoigu kalba apie tai, kaip įsibrovėliai trukdo Ukrainos gynybos pajėgoms žengti į priekį, pastarosios tęsia puolimo operacijas prie Bachmuto ir vakarinėje Zaporožės srities dalyje, Melitopolio kryptimi. Tai pareiškė Generalinis štabas.

Rusijos šaltiniai teigė, kad Ukrainos kariai surengė atakas Avdijivkos rajone, taip pat vakariniame ir šiaurės vakariniame Verbovojaus pakraštyje (10 km į rytus nuo Rabotynės arba 18 km į pietvakarius nuo Orechovo). Jie taip pat rašė, kad Ukrainos gynybos pajėgos yra 200–300 metrų nuo Rusijos pozicijų į vakarus nuo Verbovojaus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(0)
(11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: