Nušluota Gazos ligoninė. Šimtai žuvusių. Izraelio reakcija. Skelbiama, kas vyksta Jordanijoje (Video)  ()

Antradienį (spalio 17 d.) per tariamą Izraelio antskrydį Gazos miesto ligoninėje žuvo mažiausiai 300 žmonių, pranešė Palestinos anklavo valdžia.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-18 Nušluota Gazos ligoninė. Šimtai žuvusių. Izraelio reakcija. Skelbiama, kas vyksta Jordanijoje (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gazos civilinės gynybos vadovas per televiziją „Al Jazeera sakė, kad Al Ahli al Arabi ligoninėje žuvo daugiau nei 300 žmonių. Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerijos šaltinis teigė, kad žuvo mažiausiai 500 žmonių.

Izraelio kariuomenė teigė, kad „vis dar aiškinasi visas detales“, susijusias su pranešimais apie smūgius tiek ligoninei.

Gazos Ruožo sveikatos tarnybos teigia, kad per intensyvų 11 dienų Izraelio bombardavimą žuvo mažiausiai 3 000 žmonių nuo tada, kai spalio 7 d. Hamas kovotojai siautėjo Izraelio miestuose ir žuvo daugiau nei 1 300 karių ir civilių.

 

Žinia apie sprogimą ligoninėje pasirodė JAV prezidento Joe Bideno vizito Izraelyje išvakarėse trečiadienį, o antradienį – Vokietijos kancleriui Olafui Scholcui.

 

Palestinos savivaldos (Vakarų Krante) prezidentas Mahmoudas Abbasas paskelbė trijų dienų gedulą ir atšaukė trečiadienį turėjusį įvykti susitikimą su JAV prezidentu Bidenu.

Izraelio reakcija

 

IDF paskelbė pareiškimą, kuriame aiškiai nurodo, kad nesmūgiuoja ligoninėms, po sprogimo Gazos ligoninėje, dėl kurio „Hamas“ kaltina Izraelį ir kuris, kaip teigiama, nusinešė šimtus aukų.

 

„Ligoninė yra labai jautrus pastatas ir nėra IDF taikinys. IDF tiria sprogimo šaltinį ir, kaip visada, pirmenybę teikia tikslumui ir patikimumui“, – „Fox News“ sako kariuomenė.

Todėl ji sako mananti, kad IDF tyrimas dėl incidento „parodys tam tikrą techninį gedimą arba nesėkmingą raketos paleidimą iš Gazos Ruožo“.

Izraelio gynybos pajėgos teigia, kad remiantis žvalgybos informacija, mirtiną sprogimą Gazos ligoninėje sukėlė nesėkminga palestiniečių Islamo džihado raketa.

IDF pareiškime sakoma, kad „IDF operacinių sistemų analizė rodo, kad Gazos Ruože teroristai paleido raketų užtvarą, kuri tuo metu, kai buvo smogta jai, praskriejo netoli Al Ahli ligoninės Gazoje“.

Įvykiai Jordanijoje

 

Po sprogimo Gazos Ruožo ligoninėje dešimtys žmonių veržiasi link Izraelio ambasados Jordanijoje.

Vaizdo įrašuose socialiniame tinkle X matyti, kaip įtūžusi minia supa pastatą ir bando įsiveržti į vidų.

 

Stebėjimo kamerų filmuota medžiaga rodo akimirką, kai raketa, paleista iš Gazos Ruožo, nukrenta ir sprogsta.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(3)
(10)

Komentarai ()