[ŽT] „NATO ruošiasi smogti branduolinį smūgį Rusijai“  ()

Valstybės agresorės gynybos ministras Šiaurės Atlanto aljanso vykdomose karinėse pratybose įžvelgia grėsmę Rusijos Federacijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu sakė, kad, per karines pratybas „rytiniame Aljanso flange“, NATO šalys ruošiasi branduoliniam smūgiui Rusijos teritorijoje.

Tai valstybės agresorės karinio departamento vadovas pareiškė per Rusijos ir Baltarusijos gynybos ministerijų valdybos posėdį, skelbia „The Moscow Times“.

Šoigu teigimu, NATO kariai reguliariai rengia dideles pratybas pagal „karinio konflikto scenarijus“ su Rusija ir Baltarusija. Visų pirma, jis tvirtina, kad šiose pratybose praktikuojamas „branduolinių ginklų naudojimas padedant JAV orlaiviams ir NATO branduolinėms pajėgoms“.

Rusijos gynybos ministras taip pat pažymėjo, kad, nuo Rusijos plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios, NATO karių skaičius Rytų Europoje ir Baltijos šalyse išaugo 2,5 karto ir perkopė 30 tūkst. Tai, jo nuomone, kelia grėsmę Rusijai.

 

Šoigu sakė, kad, atsakydama, Rusijos kariuomenė stiprina vakarines sienas ir „imasi atitinkamų priemonių“, ir patikino susirinkusius, kad regioninė karių grupė ir oro gynybos sistema veikia efektyviai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(7)
(13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: