„Armados po 20 000. Meta viską, ką tik gali“ (Video)  ()

„Vaikinams labai sunku ten išsilaikyti, bet priešas jau po truputį išsikvepia.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai rusai sutelkia daug pajėgų ir resursų vienoje fronto atkarpoje ir bando ten šturmuoti, patiria didelių nuostolių, o tai naudinga Ukrainai, sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karys ir politologas Kyrylo Sazonovas.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali ramiai vykdyti puolimą kitomis kryptimis, kol priešas naikina savo kariuomenę netoli Avdijivkos.

Sazonovo interviu televizijos kanalui „Priamyj“ galima žiūrėti „YouTube“.

Ukrainos karys pasidalijo informacija apie situaciją Avdijivkoje: „Netoli Bachmuto jie nužudė tiek žmonių ir prarado tiek įrangos, kad negalėjo eiti toliau. Dabar tas pats vyksta prie Avdijivkos, panašus vaizdas buvo ir prie Vuhledaro. Taip, labai sunku išlaikyti pozicijas Avdijivkos kryptimi, bet ten labai patyrę vaikinai (jie ten kovoja jau seniai), ten įrengti geri įtvirtinimai, sunku aišku, nes priešas meta viską, ką tik gali“.

Sazonovas pridūrė: „Vaikinams labai sunku išsilaikyti, bet priešas ten jau po truputį išsikvepia. Jie meta ten žmones iš kitų krypčių, kas mėnesį atvyksta iki 20 tūkstančių mobilizuotųjų, bet rezultatai Avdijivkoje rodo, kad kai kurie daliniai, kuopos ir batalionai jau išvyksta iš ten ir jiems galima pritaikyti tokią karinę formulę - „laikinai netinkami kovai“.

 

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų savanoris mano, kad Ukrainai naudinga, kad rusai šturmuoja Avdijivką: „Kol jie kaunasi už Avdijivką, kaip prieš betoninę sieną, jie yra silpnesni kitomis kryptimis, o tai atriša rankas mūsų vaikinams kitose srityse“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(81)
(3)
(78)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: