Jau tapo tradicija. Kodėl rusams vis dažniau pasitaiko „draugiškos ugnies“ atvejai (Video)  ()

Rusų okupantai retkarčiais numuša savo karinius lėktuvus ir sraigtasparnius, tai galima priskirti vadinamajai „draugiškajai ugniai“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „Edyny Novyny“ eteryje pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų atstovas spaudai Jurijus Ihnatas.

Pažymėtina, kad spalio 22 d. Rusijos soc. tinklai pranešė, jog Rusijos kariai numušė savo sraigtasparnį Mi-8MTV-5. Įgula mirė. Užpuolikai pranešė apie „draugišką ugnį“, kuri tapo tradicija.

J. Ihnatas taip pat mano, kad Rusijos kariuomenė numušė savo orlaivį dėl „draugiškos ugnies“.

„Yra toks išsireiškimas – draugiška ugnis“. Neatmetama galimybė, kad lėktuvai (priešo - red.) gali patekti į ją dėl nesuderintų veiksmų“, – aiškino Karinių oro pajėgų atstovas.

Jis pažymėjo, kad tai ne pirmas toks atvejis. J. Ihnatas atkreipė dėmesį, kad „juk taip nutinka daugelyje karų“.

„Kai jie (okupantai) verkšlena, mes irgi matome ir fiksuojame. Tai dar vienas patvirtinimas. Kaip sakoma oro pajėgose, tai yra objektyvi kontrolė, kad priešas patvirtino lėktuvo/sraigtasparnio praradimą dėl savo ginklų poveikio. Tai mums puiki informacija“, – sakė J. Ihnatas.

 

Beje, spalio 6 dieną tapo žinoma, kad Rusijos oro gynyba penktą kartą nuo karo Ukrainoje pradžios numušė savo lėktuvą. Taip, jis buvo numuštas „draugiška ugnimi“ prie okupuoto Mariupolio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(0)
(12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: