Kadyrovas kuria naują batalioną. Kam jo reikia (Video)  ()

Savarankiškai Čečėnijos vadu pasiskelbęs Ramzanas Kadyrovas sukurs naują batalioną, pavadintą šeicho Mansuro vardu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokiu būdu jis nori būti reabilituotas Rusijos valdžios ir čečėnų akyse, taip pat motyvuoti savo kovotojus.

Savo nuomonę „24 kanalui“ išsakė žmogaus teisių aktyvistas ir visuomenės veikėjas iš Ičkerijos Respublikos Musa Lomajevas. Faktas yra tas, kad R. Kadyrovo „Achmat“ būriai fronte nepasiekė jokios sėkmės.

Musa Lomajevas pažymėjo, kad visas R. Kadyrovo turtas yra gautas Kremliaus pinigų dėka. Todėl čečėnų teroristui reikia kažką mokėti. Tačiau jo kovotojai nekaip pasirodė kare prieš Ukrainą.

„Dabar visai logiška Rusijos akyse reanimuoti save ir motyvuoti kovotojus, karu prieš Ukrainą besidominčius čečėnų tautybės žmones. Pavadindamas šį batalioną mūsų nacionalinio didvyrio vardu, R. Kadyrovas tikisi iškraipyti istoriją, kad nesąmoningi čečėnai galėtų prisijungti prie šio nuotykio ir dalyvauti kare“, -  mano jis.

 

Visuomenės veikėjas iš Ičkerijos Respublikos įsitikinęs, kad naujo bataliono sudėtis bus tokia pati kaip ir „Achmato“ būrių.

Be to, jau yra padalinys, pavadintas Mansuro vardu. Tai čečėnų savanoriai, kurie efektyviai kovoja Ukrainos pusėje prieš rusų okupantus.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(11)
(-7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: