„Smūgis į paširdžius Xi Jinpingui. Neatmetamas karas su Rusija“  (1)

Kinija turi pagrindo keršyti Kremliui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija toliau tęsia branduolinį pasaulio šantažą, nepaisydama aiškaus Xi Jinpingo ultimatumo derybose su V. Putinu, interviu portalui „Glavred“ teigia buvęs Ukrainos užsienio žvalgybos tarnybos vadovas, Ukrainos kariuomenės generolas Nikolajus Malomužas.

N. Malomužas pažymi, kad per Xi Jinpingo vizitą Maskvoje buvo aiškiai pasakyta, jog Rusija ir Kinija reformuoja savo karinį-politinį aljansą, todėl V. Putinui neliko jokių galimybių pasinaudoti aljansu kaip priedanga.

„Nors jie rengia mokymus, turi bendrų interesų, tačiau iš tikrųjų aljanso nėra. Tačiau pagrindinis susitarimas buvo tas, kad Rusija ir Kinija neturės branduolinių ginklų, jau nekalbant apie jų panaudojimą sprendžiant bet kokį karą ar kitus geopolitinius klausimus. Tai neseniai buvo patvirtinta Pekine ir Putinas negalėjo to paneigti“, - pažymi Malomužas.

Generolas atkreipia dėmesį, kad jau po pirmojo susitikimo Maskvoje, kai buvo oficialiai paskelbta apie susitarimą, Putinas atnaujino branduolinį šantažą ir pradėjo tiekti Baltarusijai taktinius ginklus.

„Xi Jinpingui tai buvo smūgis į paširdžius. Todėl Kinija ruošiasi gintis tam tikram atvejui, todėl neatmetami net konfrontacijos su Rusija scenarijai. Štai kodėl vietoj 100 balistinių raketų ji dabar jų turi 500. Tačiau, palyginti su Jungtinių Valstijų ir Rusijos, turinčių po maždaug 1 600 raketų, koviniu potencialu, Kinija su savo 500 raketų taip pat gali būti laikoma galinga branduolinio klubo nare, nes to pakanka sunaikinti pusę planetos“, - priduria N. Malomužas.

 

Pasak jo, politikai jau pradėjo kurti naują pasaulio tvarkos modelį, kad Rusija atsidurtų jai priklausančioje vietoje.

Šį pasaulio modelį sąlyginai galima pavadinti „Helsinkis-2“, nes atėjo laikas nustatyti naujas taisykles, nutraukti karus pagal tarptautinės teisės principus ir kartu nustatyti naujas saugumo taisykles – visišką branduolinių ginklų kontrolę, užmegzti dialogą tarp musulmonų ir krikščionių pasaulių. Šiuo keliu dabar reikia eiti, nes tai yra išeitis iš karo ir pasaulinės konfrontacijos. Ir juo bus einama, nes niekas nenori tautų žūties“, - užbaigia Nikolajus Malomužas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(5)
(46)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: