Beveik nieko nekainuoja. Atskleistas Izraelio „Iron Beam“ paslapties šydas (Video)  ()

Mūšio lauke naudojamas galingas lazeris.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio gynybos pajėgos pranešė, kad pavyko sunaikinti apie šimtą taikinių „Hamas“ teroristų kontroliuojamoje teritorijoje Gazos Ruože. Tuo tarpu dešinieji radikalūs islamistai apšaudo šalį ir pietvakariuose, kur yra įsikūręs „Hamas“, ir šiaurėje, iš kur grasina „Hezbollah“. Izraelio kompanija „Rafael Advanced Defense Systems“ sukūrė oro gynybos sistemą „Iron Beam“, kurią planuoja naudoti mūšio lauke. Išradimo, kuris veikia naudojant galingą lazerį, detalės aptariamos portale „The Sun“.

Portalas pažymi, kad oro taikiniams naikinti „Iron Beam“ oro gynybos sistema naudoja 100 kW galios lazerio spindulį, kuris gali smogti iki 7 km atstumu. Pažymima, kad jis kainuoja pigiau nei šiuo metu Izraelio gynybos pajėgų naudojama alternatyva.

„The Sun“ išvardijo, kokias oro gynybos sistemas šiuo metu naudoja IDF: jų yra keturios – „Arrow 2“, „Arrow 3“, „David's Sling“ ir „Iron Dome“. Reikėtų pažymėti, kad „Iron Dome“ oro gynybos sistema, remiantis žiniasklaidos pranešimais, kainuoja apie 15 mln. USD. Vienos raketos kaina – 90 tūkstančių dolerių.

 

„Iron Beam“ pradėtas kurti 2014 m., rašoma straipsnyje. Kompleksą planuota pradėti eksploatuoti 2025 m., tačiau dėl karo grėsmės jis buvo paspartintas. Jo pranašumai - „maža papildoma žala“, „beveik nieko nekainuoja“ ir „dideliu tikslumu naikina grėsmes“. „Jie planuoja juos dislokuoti mūšio lauke“, – nurodė „The Sun“.

 

Vaizdo įraše rodomas taikinių detonavimas ore: tai bepiločiai orlaiviai, minosvaidžių sviediniai, raketos. Nurodoma, kad įrenginys gali apsaugoti infrastruktūros objektus, sienas, oro bazes ir yra lengvai dislokuojamas. Naujausios oro gynybos sistemos veikimo principas nedetalizuotas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(0)
(24)

Komentarai ()