„Tai siaubinga klaida. Tai yra didžiulė problema. Vakarai stipriai apsiskaičiavo“ (Video)  ()

Ieškoti logikos mąstyme tų, kuriems jos trūksta, yra didelė klaida.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ieškoti logikos mąstyme tų, kuriems jos trūksta, yra didelė klaida, sakė žurnalistas Sergejus Auslenderis. Civilizuotas pasaulis į viską žiūri iš sveiko proto pozicijų ir nesupranta, kad tokie žmonės kaip Putinas gyvena savo nesveikų ambicijų nelaisvėje ir negalvoja apie pasekmes. Mąstymo skirtumai lėmė tai, kad kolektyviniai Vakarai negalėjo įsivaizduoti, kad gali įvykti įvykiai, kurie netelpa į jų „pasaulio paveikslą“.

Auslenderio interviu laidai „Fabrika novin“ galima pažiūrėti „YouTube“.

Izraelio žurnalistas įvardijo kolektyvinių Vakarų klaidą, dėl kurios Ukrainoje ir Izraelyje kilo kariniai konfliktai: „Klaida yra pačioje požiūrio į šią problemą filosofijoje. Mes į juos žiūrime per savo pasaulėžiūros prizmę, bet mes esame racionalūs žmonės. Tai klaida, kuri yra suvokimo lygyje. Esame normalūs žmonės ir suprantame, kad rytoj Izraelis nepuls Egipto, kad atkeršytų už žydų tautos išvarymą iš Egipto prieš 5 tūkstančius metų, nes tai neracionalu. Lygiai taip pat manėme, kad Putinas nepuls Ukrainos, nes jis buvo „racionalus“ žmogus“.

 

Kartu žurnalistas atkreipė dėmesį į bendros Ukrainos ir Izraelio problemos esmę: „Tai yra mūsų dalykų logika, bet mes ją projektuojame ir savo priešui, nes manome, kad jis mąsto taip pat. Tai siaubinga klaida. Tai yra didžiulė problema, dėl to viskas taip ir atsitiko, jums ir mums“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(4)
(45)

Komentarai ()