ES koordinuoja 6 naujus humanitarinės pagalbos skrydžius į Gazą  (1)

Šiandien iš Kopenhagos išvyko naujas ES pagalbos skrydis, kuriuo UNICEF vardu į Egiptą nugabenta 51 tona vaistų, medicinos reikmenų ir švietimo reikmenų Gazos Ruože esantiems žmonėms, kuriems reikia pagalbos. Skrydis yra vienas iš šešių būsimų ES humanitarinio oro tilto operacijos skrydžių, kuriais gabenamos partnerių tiekiamos būtiniausios atsargos. ES finansuoja bendras visų skrydžių išlaidas ir remia operacijų koordinavimą pagal Europos humanitarinės pagalbos mechanizmą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Numatoma, kad būsimi skrydžiai bus vykdomi ateinančias dvi savaites. Be UNICEF, tarp partnerių, teikiančių humanitarinį krovinį, yra Pasaulio sveikatos organizacija, Pasaulio maisto programa, Tarptautinė migracijos organizacija, Jungtinių Tautų gyventojų fondas ir Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus komitetas.

Pristatytos pagalbos priemonės bus naudojamos siekiant padidinti humanitarinę pagalbą reaguojant į prastėjančią padėtį Gazoje.

Už krizių valdymą atsakingas Europos Komisijos narys Janezas Lenarčičius sakė: „Siekiant palengvinti Gazos Ruožo gyventojų kančias, būtina užtikrinti visapusišką, neribojamą ir saugų humanitarinės pagalbos teikimą į Gazą. Europos Sąjunga taip pat pristato į Egiptą be galo reikalingas atsargas, kad Palestinos gyventojams, kuriems reikia pagalbos, galėtų suteikti gyvybiškai svarbią pagalbą. Toliau vykdome humanitarinės pagalbos oro tilto operaciją dar 6 skrydžiais, kad padėtume mūsų humanitarinės pagalbos organizacijoms partnerėms vietoje. Dar kartą raginu visas susijusias šalis nedelsiant leisti sunkvežimiams judėti.“

Pagrindiniai faktai

Ši humanitarinio oro tilto operacija tęsia ankstesnius du pagalbos Gazai skrydžius, įvykdytus spalio 16 ir 19 d., kuriais UNICEF iš viso pervežė 56 tonas pagalbos.

Nuo 2000 m. ES teikia humanitarinę pagalbą palestiniečiams, kuriems jos reikia, remdama pažeidžiamas šeimas, nukentėjusias nuo ekstremaliųjų situacijų ir sukrėtimų.

ES humanitarinė pagalba teikiama tik per registruotas humanitarines organizacijas, įskaitant JT agentūras, tarptautines nevyriausybines organizacijas ir tarptautines organizacijas, pavyzdžiui, priklausančias Raudonojo Kryžiaus ir (arba) Raudonojo Pusmėnulio grupei. ES organizacijos partnerės turi laikytis aukščiausių standartų, įskaitant griežtus ataskaitų teikimo reikalavimus, ir jas stebi ir tikrina ES humanitarinės pagalbos ekspertai.

 

Nepaisant su prieiga susijusių sunkumų ir saugumo problemų Gazoje dėl tebesitęsiančios krizės, vietoje veikiantys ES partneriai toliau teikia humanitarinę pagalbą žmonėms, kuriems jos reikia.

Daugiau informacijos

Visas pranešimas spaudai (anglų k.)

Informacijos suvestinė apie humanitarinę pagalbą Palestinai

 

Informacijos suvestinė apie Europos humanitarinės pagalbos mechanizmą

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(2)
(0)

Komentarai (1)