[ŽT] „Būklė labai rimta...“ Kažkas nutiko Donbaso separatistų vadui Carevui  ()

Buvo įvykdytas išpuolis prieš buvusį Ukrainos Aukščiausiosios Rados deputatą ir vieną iš Donbaso separatistų vadų Olegą Carevą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-27 [ŽT] „Būklė labai rimta...“ Kažkas nutiko Donbaso separatistų vadui Carevui  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusiją drebina sensacinga žinia. Kryme užpultas buvęs Ukrainos Aukščiausiosios Rados deputatas, vienas iš Donbaso separatistų vadų Olegas Carevas.

Tai pranešė Rusijos paskirto okupuotos Zaporižios srities „administracijos“ atstovas Vladimiras Rogovas.

Pasak Rogovo, Carevas buvo pašautas. Dabar jis yra intensyviosios terapijos skyriuje. Rogovas jo būklę įvertino kaip „labai rimtą“.

„Kommersant“ taip pat pranešė apie išpuolį prieš Carevą, remdamasis šaltiniu teisėsaugoje.

Rusijos „karo korespondentai“ anksčiau pranešė, kad Carevas buvo sužeistas peiliu prie savo namų Jaltoje. Pagal vieną versiją, jis galėjo būti sužalotas dėl buitinio kivirčo.

Olegas Carevas buvo Ukrainos Aukščiausiosios Rados deputatas 2002–2014 m. Prasidėjus konfliktui Donbase, jis perėjo į separatistų pusę. 2014–2015 metais jis buvo vadinamojo Novorosijos parlamento, kuriame buvo apsišaukėlių DLR ir LLR atstovai, pirmininkas.

 

2022 metais Ukrainoje Carevas buvo nuteistas už akių kalėti 12 metų dėl kėsinimosi į teritorinį vientisumą ir raginimų nuversti valstybės santvarką. Taip pat pradėta byla dėl kolaboravimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(2)
(60)

Komentarai ()

Susijusios žymos: