„Jei taip nutiks, mes atsakysime...“ Zelenskis skelbia griežtą perspėjimą  ()

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis teigia, kad rusai puikiai žino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų galimybes


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina ruošiasi teroristiniams Rusijos išpuoliams prieš energetikos infrastruktūrą žiemą. Šį kartą Ukrainos ginkluotosios pajėgos ne tik ginsis, bet ir atsakys. Apie tai buvo kalbama ir anksčiau - jei Ukraina sulauks smūgių prieš energetinę infrastruktūrą, Rusija gali tikėtis gauti atgal. Pernai Rusija atakavo Ukrainos elektros ir šilumos tinklų infrastruktūrą, nes vylėsi, kad sušalę ir nuo tamsos pavargę ukrainiečiai sutiks derėtis pagal Rusijos sąlygas.

Išvarius Rusijos Juodosios jūros laivyno laivus iš Krymo, okupantai pradėjo perdislokuoti ir orlaivius toliau nuo Ukrainos gynėjų veikimo zonos, teigia Zelenskis.

Ukrainos vadovas taip pat pažymėjo, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų įrangos, ginklų ir amunicijos tiekimo geografija plečiasi: pasirašytos naujos sutartys.

Ukrainos gynybos pajėgos sėkmingai stabdo priešo puolimą Kupianskio ir Avdijivkos fronto sektoriuose, kur vyksta sunkios kovos. Zelenskio teigimu, okupantai stengiasi pasiekti viską, ką tik gali, ir smogia civiliams. Valstybė stengiasi padėti Ukrainos žmonėms atkurti namus tose gyvenvietėse, kur tai dabar įmanoma - ten, kur aktyvūs karo veiksmai nebevyksta.

 

Tačiau tuo pačiu Ukrainos valdžia ragina prie fronto linijos esančius gyventojus evakuotis, kad būtų išgelbėtos jų gyvybės. Juos žadama aprūpinti būstu ir būtiniausiais reikmenimis.

(86)
(7)
(79)

Komentarai ()

Susijusios žymos: