Techniškai įmanoma. Kiek reali Rogozino idėja smogti kosmine raketa  ()

Buvęs „Roskosmos“ generalinis direktorius D. Rogozinas pasiūlė Rusijos Federacijos prezidentui V. Putinui paleisti kosminę raketą virš Ukrainos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karybos ekspertas Olegas Katkovas pakomentavo šią idėją. Jis įvardijo pagrindinius dalykus, į kuriuos Kremlius neatsižvelgė.

Kaip pažymėjo karo ekspertas ir „Defense Express“ vyriausiasis redaktorius Olegas Katkovas, techniškai įmanoma patalpinti aviacinę bombą FAB-9000 į kosminę nešančiąją raketą „Sojuz“. Tačiau, jo nuomone, yra niuansas: ši raketa tikrai nepasieks savo tikslo.

Kosminės raketos smūgis Ukrainai: į ką nebuvo atsižvelgta Rusijoje?

O. Katkovas pridūrė, kad kosminės nešančiosios raketos „Sojuz“ paleidimo masė siekia 306 tonas, o aukštis – apie 51 metrą, todėl technologiškai įmanoma įmontuoti ir paleisti aviacinę bombą FAB-9000. „Tačiau viskas baigsis tuo, kad aviacinė bomba, maždaug šešių kilometrų per sekundę greičiu patekdama į atmosferą, tiesiog subyrės“, – televizijos kanalo „Espresso“ eteryje aiškino jis.

Be to, karo ekspertas pažymėjo, kad okupantai neatsižvelgė į raketų nukreipimo tikslumo aspektą. „Jei rusai naudos paprastą FAB-9000, tai apytikslis jos skeveldrų kritimo tikslumas bus plius minus dešimtys kilometrų. Nes taiklumą užtikrina speciali amunicija. Kai kalbame apie branduolinės amunicijos, kuri paprastai sveria 150-350 kilogramų, tada jos kritimo tikslumas, po ilgo orbitinio skrydžio, yra apie 150 metrų“, – apibendrino O. Katkovas.

 

Buvęs „Roskosmoso“ generalinis direktorius Dmitrijus Rogozinas pasiūlė okupacinės šalies prezidentui V. Putinui paleisti kosminę raketą iš Plesecko kosmodromo Ukrainos link. Anot „Bild“ žurnalistų, D. Rogozinas kalbėjosi su D. Baranovu, raketų ir kosmoso centro „Progress“ direktoriumi.

Taigi, remiantis įrašais, nuo 2023 metų sausio pradžios jie aptarė technines atakos prieš didelį Ukrainos miestą organizavimo nešančiąja raketa, naudojamos skrydžiams į kosmosą, detales. Pareigūnai nusprendė, kad geriausia būtų ją paleisti iš Plesecko kosmodromo su sprogmenimis.

 

Tačiau D. Baranovas pabrėžė, kad sunkios labai sprogstamos aviacinės bombos ar valdomos galvutės gali perkaisti lėkdamos šešių kilometrų per sekundę greičiu. Be to, jie rado kitą pavojų. Buvo kalbama apie raketos dalių kritimą Rusijos teritorijoje. Keleiviams nerimą sukėlė ir tai, kad paklaida smūgio metu gali būti nuo 50 iki 100 kilometrų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(9)
(-8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()