„Kremlius stengiasi viską nuslopinti.“ Kruvini įvykiai Rusijoje. Skelbiamas košmaras  ()

Valstybinė ir provyriausybinė Rusijos žiniasklaida gavo naujus Rusijos prezidento administracijos nurodymus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Propagandistų prašoma nepranešti apie nusikaltimus, kuriuos padarė vadinamosios „specialiosios karinės operacijos“ dalyviai, įskaitant iš fronto į Rusiją grįžusius samdinius ir buvusius belaisvius. Tai pranešė tarptautinis rusų kalba leidžiamas internetinis leidinys „Meduza“, remdamasis dviem Rusijos valdžiai artimų leidinių darbuotojais. Savo ruožtu Rusijos opozicionierius, buvęs Valstybės Dūmos deputatas Genadijus Gudkovas šią naujieną pakomentavo interviu „YouTube“ kanalui „Fabrika novin“. Pasak jo, Rusijoje iš tiesų kyla niūri, baisi ir kruvina nusikalstamumo banga.

„Rusijos valdžia turi didelę problemą, ir tai supranta. Norėčiau atkreipti dėmesį į neseniai pasirodžiusį pranešimą, kad FSB vykdė kažkokią eilinę operaciją, o paskui pranešė apie konfiskuotų ginklų skaičių. Sąrašas gana didelis: granatsvaidžiai, minosvaidžiai, kulkosvaidžiai, įskaitant didelio kalibro kulkosvaidžius, Kalašnikovo automatai, granatos, minos. Tai tik tai, kas buvo konfiskuota. Suprantame, kad konfiskuota apie 2 proc.“, - sakė G. Gudkovas.

Tuomet opozicionierius pridūrė, kad visa ši nusikalstama gauja, kuri dalyvauja vadinamojoje „specialiojoje operacijoje“, tempiasi su savom visus įmanomus ginklus, o paskui juos arba parduoda, arba saugo ir naudoja, todėl dabar Rusijoje kyla ginkluotų nusikaltimų banga, beatodairiška ir banditiška, pasižyminti absoliučiai stulbinančiu brutalumu. Žinoma, tai kelia visuomenės pasipiktinimą. Savo ruožtu valdžia stengiasi šią bangą nuslopinti, nes nenori parodyti, ką Putino karas daro piliečiams.

 

Kyla baisi ir kruvina banga. Bet aš nesuprantu, kaip jie (Rusijos valdžia – red. past.) nori uždrausti tai rodyti spaudai. Tai tiesiog neįmanoma. Juk vis tiek bus gandų. Jie sakys, kad Vasia Pupkinas, buvęs nusikaltėlis, grįžęs iš karo, peiliu subadė ne vieną žmogų, o tris, penkis, dešimt ir taip toliau. Žinios sklis iš lūpų į lūpas, daugės visokių baisybių ir detalių, todėl jie neišsisuks. Arba taip, arba taip, bet žmonės tai aptarinės“, - reziumavo Gudkovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(183)
(6)
(177)

Komentarai ()