Kim Jong-unas skelbia apie tuoj prasidėsiantį Trečiąjį pasaulinį karą  ()

Pentagono teigimu, Šiaurės Korėjos branduolinė programa įgavo naują pagreitį po to, kai 2022 metais buvo priimtas įstatymas, leidžiantis Šiaurės Korėjai naudoti branduolinius ginklus ne tik atsakomiesiems, bet ir prevenciniams smūgiams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-unas teigia, kad „dėl eskalacijos Artimuosiuose Rytuose netrukus prasidės Trečiasis pasaulinis karas ir visi turi būti tam pasiruošę“. Komentuodamas Izraelio sausumos operacijos Gazos Ruože pradžią, Kim Jong-unas sakė, kad iš ten „karo liepsna“ gali išplisti į kitus pasaulio regionus.

Neseniai paskelbtoje Pentagono ataskaitoje Šiaurės Korėja buvo įvardinta kaip nuolatinė grėsmė, nes ji turi masinio naikinimo ginklų. Pentagonas pažymi, kad nors Kinija ir Rusija yra pagrindiniai iššūkiai masinio naikinimo ginklų prasme, Šiaurės Korėja, Iranas ir smurtinės ekstremistų organizacijos tebėra nuolatinės regioninės grėsmės, į kurias reikia atkreipti dėmesį.

Šiaurės Korėja sukritikavo šią ataskaitą ir pareiškė, kad reaguos į bet kokią JAV agresiją ar provokacijas.

„Tokie Šiaurės Korėjos apibūdinimai JAV dokumentuose ir Šiaurės Korėjos atsakas nėra neįprasti. Tačiau paskutiniai pasikeitimai vyksta susirūpinus, kad Šiaurės Korėja siekia ginklų perdavimo susitarimo su Rusija, nepaisydama JT Saugumo Tarybos rezoliucijų", – pabrėžia AP News.

 

Nuo 2022 metų pradžios Šiaurės Korėja atliko daugiau nei 100 raketų bandymų. Dauguma tų raketų buvo pagamintos galvojant apie taikinius JAV ar bent jau Pietų Korėjoje.

(4)
(13)
(-9)

Komentarai ()