Beprotybė Baltarusijoje. Siūloma „pralaužti koridorių“ per Lietuvą  (1)

Iš Baltarusijos atkeliavo beprotiškos mintys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos Saugumo Tarybos valstybės sekretoriaus pirmasis pavaduotojas Pavelas Muraveiko mano, kad Minskas „turi visų priežasčių“ agresijai prieš Lietuvą, siekdamas užtikrinti baltarusiškų prekių tranzitą.

Muraveiko tai pareiškė per „ideologinį seminarą“ Minske, kurį pastebėjo nepriklausomas Baltarusijos leidinys „Zerkalo“.

Spalio 24 d. laikraštis „Večernyj Minsk“ rašė apie Baltarusijos saugumo tarybos vadovo pavaduotojo kalbą. Ji paskelbė straipsnį-kompiliaciją apie „situaciją“ aplink Baltarusiją ir tai, kaip šalis vystosi taikant sankcijas.

Muraveiko, be kita ko, paminėjo, kaip Lietuva nustojo išduoti turistines vizas baltarusiams, uždarė dalį sienos kirtimo punktų, dėl ko esą sugriuvo transportas. Kariškius ypač papiktino tai, kad Lietuva „užblokavo tranzitą iš Baltarusijos“.

Greičiausiai kalbama apie prekių tranzitą per Lietuvą į Rusijos Kaliningrado sritį vadinamuoju Suvalkų koridoriumi, taip pat baltarusiškų trąšų tranzitą ir perkrovimą Lietuvos uostuose. Šie apribojimai buvo įvesti 2022 metų vasarį, o metais anksčiau Lietuva uždraudė naftos produktų tranzitą ir perkrovimą iš Baltarusijos.

 

„Lietuva faktiškai uždraudė mums gabenti savo prekes per sieną. Pagal visas tarptautinės teisės normas toks žingsnis priklauso ekonominei agresijai. Banalios logikos požiūriu, turime visas priežastis ginklo jėga perpjauti koridorių, kuris yra gyvybiškai mums svarbus“, – sakė Baltarusijos Saugumo Tarybos atstovas.

Jo nuomone, „esant kitoms sąlygoms“ niekas pasaulyje Baltarusijos net nesmerktų už tokius veiksmus, tačiau dabar Baltarusija tikriausiai nerizikuos „pralaužti koridorių“ – dėl „beprecedento Vakarų spaudimo“, aiškino Muraveiko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(154)
(-105)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)