„Ėjau į kiekvieną kambarį, kiekvieną asmenį patikrinau, pažiūrėjau į pasą...“ Rusijoje prasideda beprotybė (Video)  (3)

Rusijoje reikalas krypsta žydų pogromų link.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijoje sparčiai stiprėja antisemitinės nuotaikos, Kremliui remiant „Hamas“ kovotojus. Spalio 28 d. vakare Dagestano Chasavjurto mieste vietiniai gyventojai surengė reidą prieš žydus.

Filmuotą medžiagą galima rasti Telegramo kanale „Ukraina 365“.

Dešimtys vyrų šturmavo vietinį Chasavjurto viešbutį „Flamingo“, nes pasklido gandai, kad jame apgyvendinti pabėgėliai iš Izraelio. Jie apieškojo kiekvieną kambarį, norėdami išsiaiškinti, ar jame negyvena žydai.

Netrukus ant viešbučio durų buvo pakabintas pranešimas su tokiu užrašu: „Užsieniečiams, kurie yra Izraelio piliečiai (žydai), griežtai draudžiama atvykti!!!! Ir čia negyvenkite!!!!!

Tai rodo, kad policija nesikišo į tai, kas vyko. Be to, vienas iš dalyvių, turėdamas visišką teisėsaugininkų sutikimą, naudojosi policijos garsiakalbiu, kad praneštų apie reido rezultatus.

„Broliai, klausykite manęs. Aš įėjau į kiekvieną kambarį, kiekvieną asmenį patikrinau, pažiūrėjau į pasą, pažiūrėjau į veidą, ar veidas atitinka pasą... Visi, kas atėjo, gerai padarė. Jūs nesate abejingi“, - sakė vienas žydų „medžioklės“ dalyvis.

Per reidą minia skandavo „Alach akbar“.

 

Tuo tarpu vietiniuose tinklaraščiuose plinta nuotraukos su raginimais nenuomoti žydams būstų ir neįsileisti jų į parduotuves.

Ukrainiečių žurnalistas Denisas Kazanskis situaciją komentavo savo tinklaraštyje.

„Rusijoje reikalas krypsta žydų pogromų link. Dagestane vietiniai gyventojai vos nesugriovė viešbučio po to, kai kažkas parašė, kad į jį atsikraustė pabėgėliai iš Izraelio... Ir šio nacistinio šiukšlyno, kur antisemitizmas yra praktiškai oficiali valstybės politika, gyventojai vis dar kažką pasakoja apie „nacizmą“, - rašė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(18)
(8)

Komentarai (3)