„Visiška priklausomybė.“ Kodėl Lukašenka vis dar neišsiuntė karių į Ukrainą  ()

Diplomatas Romanas Bezsmertnas įsitikinęs, kad Baltarusijos kariuomenę kontroliuoja Maskva. Tačiau, anot jo, panaudoti šias pajėgas prieš Ukrainą neįmanoma dėl dviejų priežasčių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos lyderis Aleksandras Lukašenka nevaldo jėgos struktūrų šalyje ir yra Kremliaus marionetė. Apie tai „Focus“ komentavo Ukrainos politikas ir diplomatas Romanas Bezsmertnas.

„Ką kontroliuoja Lukašenka? Teritorinę gynybą, kuri, stebėtinai, buvo sukurta Baltarusijoje. Tai nėra taip rimta, bet jis ją kontroliuoja. Jis nekontroliuoja nei Gynybos ministerijos, nei Generalinio štabo. Jis kontroliuoja Tyrimų komitetą, bet ne KGB ir žvalgybą“, – pažymėjo ekspertas.

Politiko teigimu, kalbos apie Lukašenkos įtaką priimant sprendimus dėl Baltarusijos karių yra „savęs apgaudinėjimas“. Baltarusijos kariuomenę visiškai kontroliuoja Rusija.

„Lukašenka yra visiškai priklausomas. Jis yra Kremliaus fiurerio marionetė“, – pabrėžė Bezsmertnas.

Jis paaiškino, kad Maskva kontroliuoja daugumą saugumo pajėgų Baltarusijoje. Išimtys yra tik „atskiri fragmentai“.

Kodėl Baltarusija dar nedalyvavo kare?

Ekspertas priminė, kad Baltarusijoje už gyventojų telkimą atsakinga vadovybė jau du kartus buvo atleista. Anot jo, buvo siekiama surinkti personalą privačioms kariuomenėms ir padidinti jų skaičių.

 

„Dabartinėmis sąlygomis Baltarusijos kariuomenė yra vadinama patrankų mėsa. Ji nepajėgi vykdyti operacijų pagal dabartinius reikalavimus. Ypač, kas liečia karinių operacijų teatrą Ukrainoje“, – aiškino Bezsmertnas.

Be to, situacijai įtakos turi nuotaikos šalies viduje. Politikas patikino, kad dauguma baltarusių nusiteikę prieš karo veiksmus Ukrainoje. Kartu jis ragino nepamiršti, kad dalis gyventojų vis dar palaiko Putino veiksmus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(3)
(15)

Komentarai ()