JAV stabdo pagalbą. Skelbiamas griežtas reikalavimas Ukrainai  (1)

Ukraina turės labai pasistengti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Respublikonų partija iškėlė sąlygas JAV prezidento Joe Bideno administracijai dėl paramos Ukrainai tęsimo. Apie tai praneša Censor.NET su nuoroda į Kalifornijos valstijos kongresmeno Mike'o Garcia pareiškimą.

„Izraelis ir Ukraina turi laimėti, tai suprantama. Tačiau Amerikos mokesčių mokėtojai pavargo finansuoti nesibaigiančią aklavietę Ukrainoje be pergalės vizijos. Siekdami nuraminti amerikiečius, nustatėme dvylika protingų ir racionalių sąlygų, kurios turi būti įvykdytos prieš siunčiant Ukrainai nors vieną dolerį“, - rašoma pareiškime.

M. Garcia mano, kad Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ir JAV prezidentas Joe Bidenas turėtų pateikti Kongresui „pergalės strategiją“. Joje turėtų būti pateikti tikslūs vertinimai, galutiniai tikslai ir karo užbaigimo kriterijai. Be to, G. Garcia tikisi daugiau atskaitomybės dėl ginklų tiekimo Ukrainai.

J. Bidenas ir Pentagono vadovas Lloydas Austinas turėtų aiškiai informuoti Amerikos žmones apie karo Ukrainoje padėtį. Konkrečiai, informuoti visuomenę apie Ukrainos ligšiolinę pažangą, „dabartinės desperacijos“ priežastis ir pateikti naujausią informaciją apie kontrpuolimą.

 

Jie taip pat turėtų paaiškinti, kad Ukrainai reikia toliau teikti karinę paramą, konkrečiai, kokie ginklai siunčiami, ir kaip jie padės Ukrainai laimėti. Be to, J. Bideno administracija turėtų paskelbti sąrašą ginklų, kurie dar nepasiekė Ukrainos, bet kurie galėtų pakeisti „aklavietę fronte“.

JAV iždas ir Iždo departamentas privalo teikti Kongresui ataskaitas apie sankcijų Rusijai įgyvendinimo lygį. M. Garcia taip pat primygtinai reikalauja, kad JAV ir NATO vykdytų griežtą sankcijų Rusijai politiką.

Atskirame punkte M. Garcia kelia Krymo klausimą. Respublikonus domina, ar Ukrainos ir Jungtinių Valstijų požiūriai dėl Rusijos okupuoto Krymo sutampa. Visų pirma, ar JAV mano, kad galimybė jį susigrąžinti yra reali.

 

Be to, J. Bidenas ir V. Zelenskis turėtų toliau informuoti apie Ukrainai siunčiamų ginklų rūšis. Kita vertus, Baltieji rūmai raginami pateikti įrodymų, kad valdžia nekelia grėsmės JAV karinių ginklų programoms, taip pat pagalbai Taivanui ir Izraeliui.

Garcia pridūrė, kad kol Bideno administracija patenkinamai neįvykdys šių sąlygų, finansavimo Ukrainai klausimas Kongrese neturėtų būti svarstomas. Todėl Izraelio gynybos finansavimas turėtų būti svarstomas atskirai nuo pagalbos Ukrainai paketo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(29)
(-17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: