[ŽT] Didžiulis judėjimas Kaliningrade. Kažkas prasidėjo  ()

Suintensyvėjęs transportinių lėktuvų eismas rodo, kad Rusija Karaliaučiaus krašte kažką ruošia. Tie lėktuvai tikriausiai yra pilni karių ir, galbūt, technikos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepriklausomas gynybos analitikas, atvirųjų šaltinių žvalgytojas Konradas Muzyka teigia, kad pastaruoju metu stebimas suintensyvėjęs Rusijos transportinių orlaivių eismas, jungiantis Karaliaučiaus kraštą ir didžiuosius centrus pagrindinėje Rusijos teritorijoje. Tiesa, tų „Il-76“ ir „An-124“ judėjimas ne visada yra skaidrus - kelionės tikslas dažnai nepažymimas, o ir maršrutas slepiamas išjungiant transponderius (siųstuvus, per kuriuos lėktuvai transliuoja informaciją apie save).

Akivaizdu, kad krovinys - karinis. Muzyka teigia, kad tai yra susiję su tuo, apie ką ekspertai kalba jau kurį laiką - Rusija greitai susigrąžins iniciatyvą mūšio lauke Ukrainoje. Rusija kurį laiką laikėsi gynybos, rengdama gana ribotas atakas tik poroje fronto sektorių. Dabar, kai orai stabdys Ukrainos gynėjų progresą, jėgas sukaupusi Rusija suintensyvins puolimą.

Tos sukauptos jėgos iš Karaliaučiaus dabar tikriausiai keliauja į karinius centrus Rusijoje, iš kurių bus permestos į Ukrainą. Pirmiausia, kaip prognozuoja Muzyka, į prie Kupiansko, kur kariauja daliniai iš Karaliaučiaus krašto. Rusijos karinė žiniasklaida anksčiau atviravo, kad mažame Rusijos eksklave vyksta treniruočių stovyklos, kuriose maži daliniai mokomi šturmuoti apkasus, dirbti kartu su artilerija. Dabar jie, tikriausiai, baigė mokslus ir vyksta į Ukrainą.

 

Intensyvus transportinių lėktuvų eismas iš Kaliningrado stebėtas ir 2022-ųjų kovą. Tuomet iš Lietuvos pašonės į karą Ukrainoje mesta technika. Šiuo metu nėra tai patvirtinančių palydovinių nuotraukų, bet tikriausiai ir dabar vyksta kažkas panašaus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(37)
(165)
(-128)

Komentarai ()

Susijusios žymos: