„100 000 iš 400 000. Jiems tai nepaprastai svarbi kryžkelė.“ Bus monstriškas mūšis (Video)  ()

„Jie tiki, kad ten turi tam tikrą operatyvinį pranašumą.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisant to, kad Rusija traukia išteklius į Bachmutą ir Avdijivką, Lymano-Kupjansko kryptimi yra sutelkta ketvirtadalis visų karių – 100 000 iš 400 000.

Kodėl Rusijos Federacija laiko tiek daug rezervų šioje fronto atkarpoje, „Radio svoboda“, kanale „YouTube“, aiškino Ukrainos liaudies deputatas ir karo politikos apžvalgininkas Serhijus Rachmaninas.

„Rusai laiko šias pajėgas, kad sulaikytų mūsų dalinius ir neleistų perkelti jų kita kryptimi. Be to, jie tiki, kad ten turi tam tikrą operatyvinį pranašumą, kuris leis, susiklosčius palankioms aplinkybėms, užimti bent pusę Kupjansko“, – situaciją komentavo Rachmaninas.

Tada ekspertas pažymėjo, kad rusai artimiausiu metu galėtų užimti tik pusę Kupjansko, nes miestą per pusę kerta upė ir rudenį, o ypač žiemą, šią natūralią kliūtį įveikti labai sunku.

„Rusai tiki, kad turi galimybę ten žengti į priekį ir apskritai ši kryptis jiems yra labai svarbi, nes iš tikrųjų čia yra trijų regionų – Charkivo, Donecko ir Luhansko – sandūra. Tas, kuris čia turi iniciatyvą ir pranašumą, turi daug daugiau galimybių atakuoti įvairiomis kryptimis, pradedant nuo Charkivo ir baigiant kryptimi į Slavianską – Kramatorską per Lymaną“, – aiškino Rachmaninas.

 

„Matyt, tai labai svarbi kryžkelė ir akivaizdu, kad Rusijos generolai šiai krypčiai skiria gana didelę reikšmę, todėl joje laiko didžiulį būrį karių“, - apibendrino analitikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(10)
(-7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: