Tokio Zalužno nebuvo per visą karą. Skandalingas interviu gali sukelti tikrą audrą  (1)

Didžioji dauguma Amerikos įstatymų leidėjų palaiko karinės pagalbos teikimą Ukrainai, tačiau skeptikai mano, kad Ukrainos valdžia neturi aiškios karo prieš Rusiją užbaigimo vizijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-04 Tokio Zalužno nebuvo per visą karą. Skandalingas interviu gali sukelti tikrą audrą  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyriausiojo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vado Valerijaus Zalužno išvados dėl karo su Rusijos Federacija aklavietės pakurstė partijų ginčus JAV ir galėjo turėti įtakos paramos lygiui. Apie tai praneša „Politico“.

Straipsnyje rašoma, kad respublikonai teigia, kad pesimistinis Zalužno interviu leidiniui „The Economist“ yra priežastis kiek įmanoma permąstyti Amerikos paramą Kijevui. Aukšto rango Ukrainos generolo vertinimas, kad karas su Rusija pateko į aklavietę, įžiebia diskusijas, ar verta Kijevą sustiprinti papildomais ginklais, nerimauja Amerikos įstatymų leidėjai.

Kai kurie Amerikos politikai ir toliau neigiamai vertina pagalbą Ukrainai. Senatorius Joshas Hawley, skeptiškai vertinantis Kijevo paramą, sakė, kad Zalužno atvirumas „išpūtė didelę skylę“ administracijos politikoje Ukrainos atžvilgiu. Jo nuomone, Ukrainos valdžia neturi aiškios tolesnių veiksmų vizijos.

„Natūralu, kad kyla klausimas: kokia tiksliai yra mūsų strategija užbaigti žaidimą? Koks čia planas? Nemanau, kad jie turi planą", - sakė jis.

 

Senatorius JD Vance'as, atvirai raginęs nutraukti karinę pagalbą Kijevui, sakė, kad Zalužno žodžiai atskleidžia gilų Ukrainos vadovybės susiskaldymą. Jo nuomone, prezidento Volodymyro Zelenskio kariniai tikslai neatitinka tikrovės.

„Jau metus sakau: Rusija kontroliuos dalį Ukrainos teritorijos, galiausiai bus derybos. Tai buvo akivaizdu bet kam“, – mano jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(31)
(-25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)