[ŽT] Pirmą kartą fronte! Pasirodė švedų monstras „Archer“ (Foto)  ()

2023 metų pradžioje Švedija paskelbė apie 8 savaeigių ginklų „Archer“ pristatymą Ukrainos kariuomenei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sausumos pajėgų vadas generolas pulkininkas Oleksandras Syrskis pasveikino kariuomenę Raketų pajėgų ir artilerijos dienos proga. Be kita ko, naujuose nuotraukose buvo parodytas švedų savaeigis pabūklas „Archer“.

„Ukrainos raketos ir ginklininkai yra mūsų kariuomenės ugnies jėgos pagrindas“, – sakė vadas. Pasak Oleksandro Syrskio, šauliai yra karo dievai.

Apie „Archer“ savaeigių pabūklų pristatymą kartu su pėstininkų kovos mašinomis CV9040 buvo paskelbta 2023 m. pradžije. Šie savaeigiai įrenginiai laikomi vienais geriausių pasaulyje, nes ypatybė yra visiškas įkrovimo proceso automatizavimas. Dėl to ugnies greitis didėja, o skaičiavimų skaičius sumažėja iki 3-4 karių.

 

Kabina yra šarvuota ir apsaugo įgulą nuo skeveldrų. „Archer“ šaudymo nuotolis yra 40 kilometrų su įprastu sviediniu ir 60 km su aktyviu-reaktyviu sviediniu. Švedija paskelbė apie 8 savaeigių ginklų „Archer“ pristatymą Ukrainos kariuomenei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(108)
(3)
(105)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()