„Mes neturime variantų. Nelaimėsime. Bet pabandykite jam apie tai pasakyti“  ()

Žurnalistas Simonas Shusteris teigia, kad parengti kontroversišką straipsnį „Time“ padėjo dabartiniai prezidento Volodymyro Zelenskio patarėjai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Time“ publikuotas Shusterio straipsnis  apibūdino problemas, su kuriomis susiduria Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. Rašoma, kad po pastarojo vizito JAV Zelenskis atrodė įniršęs. Shusteris praneša, kad Zelenskis nebeturi anksčiau švytėjusio optimizmo, humoro jausmo. Zelenskiui artimi šaltiniai sakė - „Mes neturime variantų. Nelaimėsime. Bet pabandykite jam tai pasakyti“.

Shusteris dabar atskleidė, kad straipsnio šaltiniai - dabartiniai Zelenskio patarėjai. „Mes kalbame ne apie buvusius patarėjus, ne apie „buvusius Prezidento kanceliarijos darbuotojus“, o apie dabartinius prezidento Zelenskio patarėjus. Žodis „buvęs“ nepasirodo niekur“, aiškino dideles audras sukėlusio straipsnio autorius.

Žinoma, jis teisinasi, nes buvo įtarimų, kad parengti tokį straipsnį padėjo Oleksijus Arestovyčius, tačiau jis su Prezidentūra nebedirba nuo praeitų metų.

Shusteris mano, kad žmonės norėjo kalbėti anonimiškai, kad atkreiptų dėmesį į problemas nekeldami sau pavojaus. Jis taip pat pažymėjo, kad Kyjive praleido tris savaites, susitiko su daugybe žmonių, kalbėjosi apie įvairias problemas.

 

„Suprantu, kodėl žmonės norėjo kalbėti anonimiškai, siekdami atkreipti dėmesį į problemas, nekeldami rizikos savo asmeninei, profesinei ir teisinei veiklai“, – sakė Shuster.

Žurnalistas taip pat pažymėjo, kad nesitikėjo tokios visuomenės reakcijos į straipsnį.

(3)
(21)
(-18)

Komentarai ()