[ŽT] Maskva įsiutusi. Grasina uždaryti Baltijos jūrą. Kas nutiko  ()

Rusija skausmingai sureagavo į galimybę apriboti Rusijos laivų patekimą į Baltijos jūrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija skausmingai sureagavo į galimybę apriboti Rusijos laivų patekimą į Baltijos jūrą po tyrimo dujotiekio „Balticconnector“ dėl padarytos žalos infrastruktūrai ir pradėjo grasinti Šiaurės Atlanto aljansui.

Rusijos Federacijos užsienio reikalų viceministras Aleksandras Gruško, kalbėdamas Samarkande vykusiame ekonomikos forume, pagrasino, kad Kremlius, reaguodamas, uždarys Baltijos jūrą NATO šalims, tačiau nepaaiškino, kaip tai bus padaryta.

„Baltijos jūros uždarymas Rusijos Federacijai reiškia Baltijos jūros uždarymą visiems“, – sakė jis ir pridūrė, kad Šiaurės Atlanto aljanso lyderiai „tai supranta“.

 

Tokie Rusijos užsienio reikalų ministerijos komentarai kyla ne tik dėl susirūpinimo dėl dujotiekio „Balticconnector“ infrastruktūros pažeidimo tyrimo rezultatais, bet ir dėl galimo Rusijos laivų nesugebėjimo manevruoti Baltijos jūroje po Švedijos ir Suomijos prisijungimo prie NATO.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(60)
(-15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: