Netikėta žinia. Skelbiama apie „super-žaidėją“ tarp Rusijos elito. Kas jis? (Foto)  ()

Neramumai Dagestane, „Wagner“ reorganizacija ir sunkiosios ginkluotės perdavimas Kadyrovui turi bendrą bruožą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neramumai Dagestane, „Wagner“ reorganizacija ir sunkiosios ginkluotės perdavimas Kadyrovui turi bendrą bruožą. Šios naudos gavėjas – Nacionalinės gvardijos vadas Viktoras Zolotovas.

Šis asmuo žymiai padidino savo įtaką elito grupėse. Ir jis labai arti to, kad sukurtų savo „Kremliaus bokštus“.

Žinoma, su visišku Vladimiro Putino sutikimu. Į Zolotovo poziciją atkreipiau dėmesį dar 2022 m. viduryje, kai jis dingo iš viešosios erdvės (kalbant apie „SVO“ žingsnių komentavimą), bet kūrė herojų aurą RF daliniams. Ir, jei prisimenate R. Kadyrovo ir Prigožino žiniasklaidos išpuolį prieš Rusijos gynybos ministerijos vadovybę (2022 m. spalis), Šoigu buvo kritikuojamas, o Zolotovas buvo sąmoningai „neliečiamas“ ir, jei jis buvo minimas, tai tik teigiamai.

Tada metus truko užkulisinė kova dėl vietos po saule. Ir, jei kalbėsime apie Dagestaną, Zolotovas sustiprino savo įtaką Vidaus reikalų ministerijai, jei analizuosime „Wagner“ atvejį - jis laimėjo kovą su Generaliniu štabu ir FSB.

„Prigožino imperijos“ likučių Afrikoje pavaldumo klausimas lieka atviras. Jei jis taip pat eina „pagal Zolotovą“, mes gauname „super-žaidėją“ tarp Rusijos elito.

O kol mes matėme bandymus sukurti stiprią atsvarą didėjančiai Rusijos gynybos ministerijos įtakai, Putinas sukuria (arba duoda sutikimą kurti) antrąjį valdžios centrą galios bloke.

Apie tai, savo „Facebook“ paskyroje, rašo Igaras Tiškevičius, Baltarusijos analitikas, publicistas, tinklaraštininkas, Ukrainos ateities instituto tarptautinės ir vidaus politikos programos ekspertas. Analitinių publikacijų apie Baltarusijos ir Ukrainos politiką ir ekonomiką autorius.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(7)
(-2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: