[ŽT] „Geriau patylėtų“. Ukraina sureagavo į skandalingą Zalužno interviu  (1)

Prezidento kanceliarijos viršininko pavaduotojas Ihoris Žovkva sukritikavo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vado Valerijaus Zalužno rezonansinį interviu leidiniui „The Economist“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-04 [ŽT] „Geriau patylėtų“. Ukraina sureagavo į skandalingą Zalužno interviu  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ypač jis pabrėžė, kad kariškiai neturėtų komentuoti spaudai situacijos fronte ir tam tikrus situacijos vertinimus, nes tai palengvina agresoriaus darbą. Jis tai pasakė teletono eteryje.

„Mažiausiai ką daryčiau, tai pakomentuočiau spaudai, atvirai visuomenei, kas vyksta fronte, kas gali nutikti fronte, kažkokius variantus. Nes tada palengvinsime agresoriaus darbą“, – sakė jis.

Žovkva teigė, kad po straipsnio publikavimo jam paskambino „vienas iš lyderių kabineto vadovų“, klausdamas, ar tikrai karas atsidūrė aklavietėje.

„Man paskambino vienas iš vadovų ir paniškai klausia: „Ką man pasakyti savo vadovui? Ar tikrai atsidūrėme aklavietėje?“. Tai yra efektas, kurį norėjome pasiekti šiuo straipsniu?“, – sakė Žovkva.

 

Jis užsiminė, kad gali būti „labai gilus strateginis planas“, tačiau apskritai Zalužno straipsnio turinys jį stebina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(21)
(-4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)