Nepavydėtina ateitis. Gazos Ruožui nenorės padėti jokia arabų šalis (Video)  ()

Šiandien Gazos Ruože vykdoma teroristinės grupuotės likvidavimo operacija, tačiau iki galo neaišku, kokia ateitis laukia šioje teritorijoje gyvenančių vietos gyventojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelis neturi nei jėgų, nei laiko galvoti apie tokių problemų sprendimą. Apie tai „24 kanalui“ pasakojo politologas iš Izraelio, buvęs diplomatas Maskvoje Michailas Pellivertas ir pridūrė, kad aplinkinis emocinis fonas ir „Hamas“ nusikaltimų atminimas taip pat prie to neprisideda.

Po visų spalio 7-osios teroristų įvykdytų žiaurumų Izraelis gali pajusti, kad palestiniečių ateitis nėra jo problema. Bet jei mąstote racionaliai ir abstrakčiai nuo įvykusios tragedijos, tikriausiai turite pripažinti, kad Gazos Ruožo problema yra problema, kurios nenori išspręsti jokia arabų šalis.

„Politine prasme palestiniečiai liko našlaičiais. Užuot padėjusios išspręsti sudėtingą politinę ir humanitarinę krizę, arabų šalys sprendžia visiškai kitas problemas“, – sakė Michailas Pellivertas.

Vadinasi, pokario gyvenimo Gazos Ruože sutvarkymas vis tiek bus Izraelio užduotis. Viena iš pagrindinių priežasčių yra ta, kad teritorija yra tik 2 - 3 kilometrai nuo Izraelio sienos.

Šiandien daugelis žmonių simpatizuoja „Hamas“, balsavo už jį ir yra šios teroristinės organizacijos didesnės socialinės struktūros dalis. Tačiau yra vilties, kad tie, kurie karo veiksmuose nedalyvavo, liko. Jie nori gyventi civilizuotame pasaulyje.

 

„Pateiksiu šią istorinę pastabą: priešą galima arba nugalėti, arba perauklėti. Šiandien susiduriame su situacija, kai tikriausiai Gazos Ruožas bus Izraelio problema. Prireiks daug metų perauklėti visus tuos žmones, kurie užaugo visiškoje neapykantoje žydams, izraeliečiams ir Vakarams“, – pabrėžė Michailas Pellivertas.

Tai labai rimta problema ir vargu ar Izraelis vienas su ja susidoros. Šaliai gali prireikti tarptautinės pagalbos ir paramos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(7)
(14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()