[ŽT] Šturmuota JAV karinė bazė. Sulėkė saugumo pajėgos (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2023-11-06 19:51
Žiūrėjau dokumentinį filmą apie JAV pasitraukimą iš Afganistano (pavadinimo nebepamenu). Amerikiečiai ten turėjo mažai personalo, kad suvaldytų tą visą chaotišką situciją. Vietinė valdžia* pasisiūlė padėti atsiųsdama savo karius. Amerikiečiai žinoma tos pagalbos neatsisakė, nes ten vyko tikras chaosas. Kariai atvyko. Problema buvo tame, kad bandžiusių pabėgti iš Afganistano buvo tūkstančiai, jie rinkosi į oro uostą ir bastėsi po pakilimo/nusileidimo taką. Ko pasekoje negalėjo nusileisti JAV lėktuvai, kurie turėjo paimti tiek JAV personalą, tiek dalį pagėbėlių (kurie turėjo leidimus). Amerikiečiai dar bandė juos ten su malūnsparniais vaikyti nuo to tako - nelabai pasiteisino. Atvykę afganų kariai tuoj pat ėmėsi tako atlaisvinimo darbų: tiesiog visus iš eilės pradėjo šaudyti. Pabėgėliai greitai suprato kas jų laukia - kaip mat atlaisvino taką ir daugiau niekas nedrįso į jį žengti. Amerikiečiai žinoma buvo pakraupę nuo tokios įvykių sekos, bet "susirūpinti" tiesiog nebuvo laiko - aplinkybės neleido. Kita vertus juk takas ištuštėjo - rezultatas pasiektas. Asmeniškai pateisinu tokias priemones tokiomis sąlygomis. Atvyksta bėgti iš šalies, bet patys savo akiplėšišku ar idiotišku elgesiu užkerta kelią tam pabėgimui. Kai kalba eina apie išlikimą tokių priemonių taikymas yra tolygus svertas. Turkijoje gal amerikiečiams tokios "išorinės grėsmės" ir nebuvo, bet jie patys galėjo būti laikomi grėsme. Jei policija nebūtų jų sustabdžiusi, įsiveržimą į karinę bazę laikyčiau tiesiogine grėsme. Esu labai nusistatęs prieš daugumą protestuotojų, kurie užuot sprendę problemą, pasirenka "problemos nspręsiu, tik garsiai rėkausiu" principą. Visiems tiems "eko", kur ant kelio sėdi ir protestuoja prieš naftą, tai skaitau, kad duot į galvą reikėtų Pasaulis ir be jį suvokią tas problemas, o jie ateina parėkauti, kad kas nors už juos rastų sprendimus O šitie, palestiniečių palaikytojai, irgi panašūs čiulpikai! Čia pačių palestiniečių atsakomybė, kad atidavė valdžią teroristams. Lygiai taip kaip Rusijoj - prasigėrusių bailių gauja! Galiausiai už tai ir kentės patys! Ir tokia bus Dievo valia
donatasv 2023-11-06 20:04
Dievo valia "alach akbar" ar kaip ten jie rėkia pradės keršyti visiems kas rėmė žydelį ir leido jų genocidą. Tokias išvadas padarai tik tuo atveju kai nematai toliau savo šiknos. Visas šis konfliktas sprendžiamas tokiu principu gali sukurti tik dar daugiau problemų... Radikalaus islamo skatint ir leist jam plėstis nežinau ar norėčiau.
mindaugas.vaitiekūnas 2023-11-06 20:31
Šitam konfliktui jau tūkstančiai metų. Net Biblijoj apie jį rašė, kaip izraelitai, vedami Mozės, pabėgo nuo arabų į dykumą. Šis konfliktas nėra tarp Izraelio, kuris "neteisėtai atsirado arabų žemėse", ir Palestinos. Čia tautų konfliktas, besitęsiantis tūkstantmečius. Ir šitais įvykiais jis nesibaigs Kas liečia problemas, tai jų visada bus. Ir kuo daugiau, tuo geriau, na bent jau pasak "Dievo knygos". Aną dieną čia tokią istoriją iš jos girdėjau. Kai izraelitai, vedami Mozės, pabėgo nuo arabų į dykumą ir ten žiauriai užsikniso, Dievas išgirdo jų dejones ir atsiuntė jiems nuodingų gyvačių, kurios kanda - ir pragaras tapo dar gilesnis Tad ir sakau - tokai Dievo valia. Jei gyvenime neturi gyvačių, tai tau ne Dievas padeda, o šėtonas
donatasv 2023-11-06 21:00
Su tokiu požiūriu reiktų visiems atsitraukt pasiimt popkorno ir žiūrėt kaip jie ten linksminasi kariaudami savo religinius karus. Tik klausimas kas liks iš žydelio po visko nes iš visų pusių vieni arabai.
mindaugas.vaitiekūnas 2023-11-06 21:08
Na tu čia kažką ne taip supranti... Bet tuo pačiu būtent tą ir darai - stebi tą karą iš šalies su tais popkornais rankose
donatasv 2023-11-06 21:23
Kurią vietą ne taip supratau? Biblijos ar kokios kitos religinio pabūdžio knygos neskaičiau tai šioje vietoje galiu ir klysti.
mindaugas.vaitiekūnas 2023-11-06 21:48
Gal gyvenimo Aš irgi neskaičiau (neperskaičiau!), nes tikrai nebūčiau supratęs (skaičiau kelias valandas). Ten yra "giliau" nei dauguma įsivaizduoja P.S. Jordan Peterson vienas geriausių/garsiausių pasaulio psichologų su be galo didele empatija žmonijai. https://www.youtube.com/watch?v=-BBox4H ... mg1rrjIKeC
Hmz 2023-11-06 23:13
Nuo kokių dar arabų? Pasak Senojo Testamento, bėgo iš Egipto vergovės, nuo senovės egiptiečių, kurie nebuvo jokie arabai.
donatasv 2023-11-06 23:28
Tikriausiai ir nesuprasiu. Nes tavo tas požiūris nėra man priimtinas. Ukrainiečiai protestavo prieš putino ir oligarchų savivalę tai ką dabar reikia plot putinui nes nesusipratėlius deda į vietą? Ar čia tas variantas jei tu baltasis ir mūsų rasės tai no no, o jei tu arabas, negras, eco, veganas tai pofig pats kaltas šitą galima? Gal dar prie to pačio ir moteris pradedam auklėt nes dar tik neseniai protestų pagalba tapo normalios visuomenės dalimi? Negana to dar ir vienodų atlyginimų reikalauja? Kai pagalvojo joks sveiko proto vyras neitų balsuot už gražulį...
mindaugas.vaitiekūnas 2023-11-07 00:30
Atsiprašau, gal ką ne taip suprantu, bet ar Egiptas ir nėra arabų pasaulio šalis? Ar čia vėlesnėje istorijoje jis tokiu tapo? Taip, ten kalba einba apie Egiptą... https://www.youtube.com/watch?v=qVYxHue ... MShn9RiBtd
mindaugas.vaitiekūnas 2023-11-07 00:49
Nesuprantu pats apie ką kalbi Aš tau sakau, kad gyvenimas nuolat atsiųs tau problemų - taip veikia visata. O tu užuot kovojęs su tuo, tik myži dėl to! Todės ir pateikiau tau tą religinį pavyzdį, kuro veikiausiai neklausei/neįsiklausei: "gyvačių" nuolat atsiras ir tavo pareiga išmokti su jomis kovoti, nes priešingu atveju pragaras tik gilės. Kalbant apie šių dienų įvykius, tą ir sakau, kad žmonės (palestiniečiai), nemokėję susitvarkyti su savo gyvatėmis (HAMAS), dabar kenčia nuo Izraelio atakų (pragaras tapo dar gilesnis). Ukrainoje lygiai taip pat - nesitvarkė su savo korupcija, tai galiausiai privedė juos prie karo. Ir nesakau, kad reikia dėl to džiūgauti, sakau, kad turi išmokti su tuo kovoti! Ir bus kaip toj Dievo knygoj - ne nukryžiavimas bus istorijos kulminacija, o prisikėlimas: visi žino kas laimės - privalo laimėti, nes priešingu atveju turėsim dar 1 "gyvatę"!
donatasv 2023-11-07 06:23
Pasiskaityk pats ką rašai tada gal suprasi? Nors čia taip suvelta ta pirma tavo rašliava. Nu durną ir bažnyčioje muša? Tik kas nusprendžia kuris durnas?
Hmz 2023-11-07 17:40
Žydų išėjimas iš Egipto vyko faraonų laikais - kažkur tarp 2100 ir 1200 metų prieš mūsų erą. Ten gyveno liaudis, kalbėjusi egiptiečių kalba: https://en.wikipedia.org/wiki/Egyptian_language . Tuo metu arabų gamtoje dar nebuvo; jie vėliau užėmė Egiptą ir vietos gyventojai su jais asimiliavosi.
mindaugas.vaitiekūnas 2023-11-07 18:07
Ok, ačiū už info! Bet mano žinutė buvo apie tai, kad tinginiai ir nusipelnė kančios! Ir jei kažkam tokie mano žodžiai nepatinka, tai veikiausiai tas kažkas ir yra tas tinginys, įsižeidęs dėl tokios mano pozicijos.
Dannas3 2023-11-07 18:23
Kas cia per logika. Isvadinsiu tave debilu, tau tas nepatiks, tai reiskias tu esi debilas? )
Hmz 2023-11-07 20:13
,’ Peterson said. ‘It is certainly the case that we do not, therefore, have all the moral high ground…. In fact, how much of it we have at all is something rightly subject to the most serious debate.’"