Jų milijonai! Šiai problemai išspręsti Ukrainai prireiks beveik 800 metų  ()

Net ir laimėjusi karą Ukraina susidurs su didelėmis problemomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip pažymėjo „Time“ kalbinti ekspertai, Ukraina yra labiausiai užminuota šalis pasaulyje, lenkianti ir Afganistaną ir Siriją. Nesprogusios bombos, artilerijos sviediniai, sausumos minos, kasetiniai užtaisai ir kiti sprogmenys taip užteršė šalies teritoriją, kad ją išvalyti prireiktų 757 metų.

Per 600 dienų nuo invazijos pradžios Ukraina aplenkė Afganistaną ir Siriją ir tapo labiausiai užminuota šalimi Žemėje. Maždaug trečdalis Ukrainos teritorijos yra pilna nesprogusių minų, kasetinių bombų, minosvaidžių minų, kitų sviedinių ir bombų.

Didžiuliai minų laukai ne tik sulėtino Ukrainos kontrpuolimą, bet ir sukėlė pavojų bent 6 milijonams civilių. Dalis vertingiausios Ukrainos žemės ūkio paskirties žemės tapo netinkama naudoti. „Ukrainos užterštumas minomis ir nesprogusia amunicija yra didžiausias nuo Antrojo pasaulinio karo laikų“, – sakė ekonomikos ministrė Julija Svyrydenko. Jos teigimu, Ukraina turi planą kaip per 10 metų sugrąžinti 80% užterštos žemės ekonominiam naudojimui.

 

Remiantis Slovakijoje veikiančios ekspertų grupės GLOBSEC skaičiavimais, Ukrainai prireiks 757 metų, kad išminuotų savo teritorijas naudodama tradicinius metodus ir turimus išteklius.

Remiantis duomenimis, kuriuos „Time“ gavo iš Ukrainos ekonomikos ministerijos, iki šių metų lapkričio 1 d. nuo minų Ukrainoje jau žuvo mažiausiai 264 civiliai, daugiau nei 830 buvo sužeisti. Šie skaičiai net neapima vis dar okupuotų teritorijų ir fronto zonos.

(10)
(3)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: