„Sunku jus nustebinti. Duodu granatas...“ Neįtikėtina. Paaiškėjo, kaip sprogo Zalužno padėjėjas  ()

Paaiškėjo detalių apie V. Zalužno padėjėjo Genadijaus Častjakovo mirtį, kuris žuvo nuo rankinės granatos nelaimingo atsitikimo metu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-07 „Sunku jus nustebinti. Duodu granatas...“ Neįtikėtina. Paaiškėjo, kaip sprogo Zalužno padėjėjas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lapkričio 6 d. buvo mirusio majoro Genadijaus Častjakovo gimtadienis. Iš darbo jis grįžo namo su kolegų dovanomis. Vienoje dovanų dėžutėje buvo granatos, kurias jis nusprendė parodyti sūnui.

Anot Vidaus reikalų ministerijos vadovo Igorio Klimenkos, G. Častjakovo sūnus pirmasis paėmė sprogmenį, tačiau V. Zalužno padėjėjas atėmė iš vaiko granatą ir ištraukė žiedą, išprovokuodamas tragišką sprogimą. Po avarinės situacijos policija G. Častjakovo bute rado dar penkias tokias nesprogusias granatas. Jos bus išsiųstos ekspertizei.

Žurnalistas Andrijus Caplijenko, remdamasis savo šaltiniais Vidaus reikalų ministerijoje, rašo, kad „dovanų rinkinyje“ esančias granatas vyriausiojo vado padėjėjui padovanojo jo kolega pulkininkas Timčenka.

Jis jau yra davęs parodymus, kuriuose prisipažino, kad tokią dovaną padaryti nusprendė pats, į medinę dėžę įdėjęs butelį „Black Label“ viskio ir 6 granatas. Tai patvirtino trys liudininkai, prieš kuriuos pulkininkas įteikė dovaną.

 

Jis net G. Častjakovui pasakė: „Sunku tave nustebinti, todėl duodu tau kovinių granatų ir butelį gero viskio“.

Matyt, V. Zalužno padėjėjas kolegos žodžius suprato kaip pokštą, nes, pasiėmęs vaikus iš mokyklos, jis pradėjo rūšiuoti dovanas. Jis manė, kad dėžutėje yra ne kovinės granatos, o tokios formos stiklinės. Beje, Timčenka pasiliko sau dvi granatas. Jos buvo rastos jo kabinete.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(21)
(-14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: