„Žuvo 500 000 karių...“ Zalužno video drebina Ukrainą  ()

Kremlius internete paskelbė vaizdo įrašą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija ir toliau kariauja prieš Ukrainą ne tik mūšio lauke, bet ir informacinėje erdvėje. Internete pasirodė du vaizdo įrašai su „Zalužnu“ apie tragišką Častiakovo mirtį ir Zelenskio poziciją dėl jo asmens.

Viename vaizdo įraše „Zalužnas“ neva džiaugiasi, kad 2023-iaisiais jo gimtadienis praėjo, tačiau tuo pat metu ragina ukrainiečius nedovanoti jam dovanų „Naujųjų metų, Kalėdų ir tiesiog iš širdies“ proga.

Kaip ir viskas būtų gerai šiame vaizdo įraše, bet Rusijos Federacijoje jie vis dar įsitikinę, kad Ukraina Kalėdas švenčia sausio 7 d., todėl „Zalužno“ kalboje šventes išdėstė chronologine tvarka (Kalėdos Ukrainoje yra švenčiamos gruodžio 25 d., todėl Zalužnas ir turėjo pirmą kartą paminėti šią šventę).

Antrasis vaizdo įrašas trunka beveik dvi minutes. Ten tariamas „Zalužnas“ kaltina Zelenskį pasikėsinimu į jo gyvybę. Jis paskelbia apie tariamą 500 tūkstančių Ukrainos karių žūtį fronte. Be to, jis ragina nevykdyti tiesioginių Ukrainos prezidento įsakymų ir ragina visus eiti į Maidaną.

Ukrainiečių žurnalistas Andrijus Caplijenka atkreipė dėmesį į kokybiškai paruoštus vaizdo įrašus. Priešui pavyko pasiekti artikuliacijos ir balso tembro panašumą.

 

Kremlius jau pradėjo „gauti“ naudos dėl neseniai įvykusios tragiškos Častiakovo mirties. Iš pradžių Rusijos botai paskelbė žinią, kad už tragedijos slypi asmeniškai Ukrainos prezidentas, kuris taip Zalužnui užsiminė, kad jis gali būti kitas. O tada internete pasirodė žinia, kad Ukrainos vadovas atleido Zalužną iš pareigų.

Žurnalistas atkreipė dėmesį ir į tai, kad, pastaruoju metu, priešas tokiems vaizdo įrašams negaili pinigų. Nepavykus iškovoti nė vienos pergalės mūšio lauke, priešas nusprendė „supriešinti“ ukrainiečius šalies viduje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(48)
(-40)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: