Iki 100 per dieną. Naujas atakos būdas kelia didžiulį pavojų Ukrainai  ()

Rusija prieš Ukrainą masiškai naudoja valdomas aviacines bombas KAB.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos oro pajėgų atstovas Jurijus Ihnatas teigia, kad rusai ukrainiečių pozicijas masiškai atakuoja valdomomis bombomis KAB. Tokios bombos kaip KAB-500S-E turi GLONASS navigacijos sistemą ir gali būti numetamos pačių įvairiausių rusų lėktuvų - nuo „MiG-35“ iki „Su-24“.

KAB-500 bombos pradėtos kurti amžiaus pradžioje. 2003 metais KAB-500S-E jau buvo demonstruojama karinės aviacijos renginiuose. Šios bombos į tarnybą priimtos vos prieš kelis metus, bet jų rusai jau turi nemažai. KAB-500S-E buvo aktyviai naudojamos prieš taikinius Sirijoje. Pagrindinė jų užduotis - pramoninių objektų, laivų prieplaukų, sandėlių ir įtvirtinimų naikinimas.

„Jie iš bombos FAB-500 pagamino kažką panašaus į Vakarų JDAM. Jie jai prikabino sparnus – valdymo bloką, leidžiantį valdomai aviacinei bombai iki taikinio skristi maždaug 70 kilometrų“, – sakė Ihnatas. Jo teigimu, šios bombos Ukrainoje pirmiausia naudotos prieš taikinius Chersone.

KAB-500S-E veikimo nuotolis iš tikrųjų priklauso nuo paleidimo aukščio ir greičio. Bet kuriuo atveju, tai - 560 kg svorio bomba su 195 kg kovine galvute, galinti pataikyti į taikinį su 7-12 metrų paklaida. Ihnatas užsiminė, kad Rusija gali panaudoti iki 100 tokių bombų per dieną.

 

Ihnatas neslepia - KAB atakos yra „rimta grėsmė“ Ukrainai. Tačiau jis pridūrė, kad vienintelė galimybė jas sustabdyti - „Su-35“ ir „Su-34“ lėktuvų sunaikinimas. Tiesa, tai padaryti nelengva, nes šios bombos metamos neįskrendant į Ukrainos oro gynybos zoną.

„Atsakas prieš juos turėtų būti suduodamas tolimojo nuotolio priešlėktuvinių raketų sistemomis „Patriot“ arba F-16 lėktuvais su raketomis, galinčiomis pasiekti Rusijos „Su“. Reikia bent jau atbaidyti juos nuo mūsų sienų“, - sakė Jurijus Ihnatas.

(2)
(6)
(-4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: