„To nebuvo nuo Antrojo pasaulinio karo laikų...“ Prie Japonijos Rusijos bombonešiai. Skelbia karinį pavojų  ()

Skelbiama grėsmė Japonijai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-12 „To nebuvo nuo Antrojo pasaulinio karo laikų...“ Prie Japonijos Rusijos bombonešiai. Skelbia karinį pavojų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japonija šiuo metu susiduria su rimčiausia saugumo grėsme nuo Antrojo pasaulinio karo laikų, sakė ministras pirmininkas Fumio Kishida, sakydamas kalbą kariškiams Irumos oro pajėgų bazėje. Pasak jo (cituoja televizijos kanalas NHK), tai vyksta bendrų Rusijos ir Kinijos bombonešių skrydžių virš Japonijos jūros fone. Atsižvelgdamas į tai, Kishida pažadėjo „imtis ryžtingų priemonių“ ir skirti lėšų šalies gynybai stiprinti.

„Norėdami apginti savo šalį, turime imtis ryžtingų priemonių. Stiprinsime savo gynybinius pajėgumus“, - sakė ministras pirmininkas.

Jis taip pat pažadėjo, kad Japonija pradės kurti raketas, reikalingas kontratakoms, jei šalis būtų užpulta. Agentūros „Bloomberg“ duomenimis, iki 2027 m. Tokijas pervadins Oro savigynos pajėgas į Oro-kosmoso pajėgas.

2022 m. gruodį Japonija priėmė naują nacionalinio saugumo strategiją. Nuo šiol šalis galės rengti kontrsmūgius, kad užkirstų kelią priešo atakoms. Kartu dokumente pažymima, kad Tokijas laikysis politikos, nukreiptos „tik į savigyną“, ir netaps „karine galia“.

 

Anksčiau per neeilinę šalies parlamento sesiją Kishida sakė, kad Tokijas laikysis taikos sutarties su Rusija sudarymo ir teritorinio klausimo sprendimo kurso. Tuo pat metu sakydamas kalbą premjeras dar kartą pasmerkė Rusijos Federacijos veiksmus Ukrainoje.

Prieš tai Maskva pareiškė Japonijai protestą dėl bendrų karinių pratybų su JAV prie Rusijos sienų. Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova per spaudos konferenciją sakė, kad Japonijos ambasadai buvo pasakyta, jog Tokijo ir NATO šalių karinė veikla prie Rusijos Tolimųjų Rytų sienų yra nepriimtina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(4)
(31)

Komentarai ()