„Vokietija turi ruoštis karui.“ Skelbiamas pavojus. Kas nutiko  ()

Atkreipiamas dėmesys į grėsmę, kuri tvyro virš Europos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ramšteino formato“ koalicijoje dalyvaujančios Vakarų šalys nėra vieningos, o tai daro labai neigiamą poveikį ne tik Ukrainos, bet ir visos Europos ateičiai.

Saugi ne tik Ukrainos, bet ir viso Europos žemyno ateitis priklauso nuo Ukrainos Vakarų partnerių, dalyvaujančių „Ramšteino formato“ projekte, vienybės. Deja, tam tikros biurokratinės procedūros žlugdo adekvačios Europos Sąjungos ir Amerikos institucijų dalies siekį įgyvendinti misiją – nepertraukiamai ir laiku aprūpinti Ukrainos kariuomenę viskuo, ko jai reikia.

Tai interviu „YouTube“ kanalui „Fabrika novin“ pareiškė karo ekspertas, buvęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo spaudos tarnybos vadovas Vladislavas Selezniovas.

„Gaila, kad dėl nepalenkiamos Vengrijos ir Slovakijos pozicijos prarandame galimybę laiku gauti materialinę-techninę pagalbą, kurios Ukrainos kariuomenei reikia čia ir dabar“, - sakė politikas.

Deja, kol kas nėra atsakymo į klausimą, kaip Europos biurokratams pavyks įveikti šių dviejų šalių veto. Tačiau nuo šios problemos (50 mlrd. eurų materialinės ir techninės pagalbos Ukrainai atblokavimo – red. past.) sprendimo priklauso tos pačios Vengrijos ir Slovakijos saugumas, kad ir kaip keistai tai skambėtų.

„Abi šios šalys tiesiogiai ribojasi su Ukrainos teritorija. Ir jeigu 2022 m. vasario mėnesį būtų įgyvendintas V. Putino planas, tai kažkur kovo viduryje Rusijos kariai būtų stovėję prie Ukrainos sienos su ta pačia Slovakija ir Vengrija. Ir ne faktas, kad jie ten būtų sustoję ir nejudėtų toliau“, - pastebėjo Selezniovas.

 

Karo analitikas taip pat pabrėžė, kad grėsmės yra visiškai realios, nes net Vokietijos gynybos ministras sako, kad jo šalis turėtų ruoštis karui, nes dabar tokie laikai.

„Manau, kad pirmaujančių pasaulio valstybių žvalgybos tarnybos visiškai aiškiai supranta, kas vyksta. Šis karas yra ilgam, o Rusija turi gana ambicingų ir toli siekiančių planų dėl ne tik visos Ukrainos teritorijos, bet ir kitų šalių teritorijų, kurios kadaise priklausė SSRS zonai, dėmesio ir įtakos sferai, užgrobimo“, - sakė V. Selezniovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(6)
(18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()