Rusijoje vyksta „karinis keinsizmas“. Neįtikėtina. „Skirs 110 milijardų dolerių“  (3)

Agresoriaus ekonomika išgyvena atsigavimo fazę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų sankcijos Rusijos ekonomikos nesugriovė. Be to, dabar akivaizdu, kad agresoriaus ekonomika atsigauna daug greičiau nei tikėtasi.

Tokią nuomonę išsakė Rusijos žurnalistė Julija Latynina, pažymėdama, kad 2024 metais Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas karui prieš Ukrainą planuoja išleisti apie 110 mlrd. dolerių. Apie tai rašo „The Hill“.

Vakarų sankcijos nesunaikino Rusijos ekonomikos, o tik pakeitė jos poziciją. Nafta, kuri kažkada buvo parduodama Europai, dabar siunčiama į Kiniją ir Indiją per tanklaivių-vaiduoklių laivyną. Rugsėjo mėnesį Rusija gavo 18 mlrd. JAV dolerių pajamų iš naftos. 2024 metais Putinas karui planuoja išleisti apie 110 milijardų dolerių, ir tai tik atvira biudžeto dalis. Ukrainai pasiseks, jei ji gaus 60 milijardų dolerių iš visų savo sąjungininkų kartu paėmus“, – pažymi Latynina.

Kaip rašoma medžiagoje, agresoriaus ekonomika išgyvena atsigavimo fazę.

„Rusijos ekonomika atsigauna. Į Vakarus orientuotas kūrybinis sluoksnis didžiuosiuose miestuose yra sunkioje padėtyje, tačiau beveik visiems kitiems Rusijos visuomenėje sekasi geriau. Varguoliai iš Rusijos skurdžių regionų pirmą kartą gerai uždirba prisijungę prie armijos gretų. Jei jie bus nužudyti, jų šeimos gaus tokius pinigus, apie kokius niekada ir nesvajojo. Atlyginimai karinėse gamyklose padidėjo, o įprasti atlyginimai dėl darbo jėgos trūkumo taip pat padidėjo“, - teigia Latynina ir pažymi, kad tai yra „savotiškas karinis keinsizmas“.

 

Keinsizmas (angl. Keynesianism) yra ekonomine teorija, pagrįsta XX a. britų ekonomisto Johno Maynardo Keyneso idėjomis, kuri pabrėžia vyriausybės įsikišimo vaidmenį ir svarbą valdant ekonomiką, ypač per nuosmukius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(30)
(-24)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)

Susijusios žymos: