[ŽT] „Gali atsidurti užburtame rate.“ Ukraina ir Rusija turi bendrą problemą  ()

Kyjivas ir Maskva gali atsidurti užburtame rate, sako politikos mokslų ekspertas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viso masto Rusijos ir Ukrainos karas nesiliauja, o Ukraina ir Rusijos Federaciją turi bendrą problemą – karininkų trūkumą.

Dėl šios problemos konflikto šalys gali atsidurti spąstuose, apie tai kalbama Michaelo Pecko medžiagoje, paskelbtoje svetainėje „businessinsider.com“. M. Peckas yra politikos mokslų magistras ir gynybos straipsnių autorius, juos publikavo daugelis žinomų Vakarų leidinių.

„Tiek Rusija, tiek Ukraina gali atsidurti užburtame rate, kuriame karininkų trūkumas lemia ne tokį efektyvų vadovavimą ir kontrolę, apsunkina mūšio lauko operacijas ir padidina aukų skaičių. Tai savo ruožtu lemia dar didesnį nepatyrusių karininkų ir pareigūnų dislokavimą“, – pažymėjo ekspertas.

Tikėtina, kad žiemą ir kitais metais Kyjivas ir Maskva toliau mobilizuos, plės karių rengimą ir kurs ar pirks ginklus, sakė jis.

 

Tačiau patyrusių jaunesniųjų lyderių trūkumas padidina konflikto tarp dviejų miško armijų, nesugebančių kariauti daugiau nei statinį apkasų karą, tikimybę, sakė M. Peckas.

Priminsime, kad neseniai prezidentas V. Zelenskis pareiškė, kad Ukrainos nuostoliai kare yra mažiausiai penkis kartus mažesni nei priešo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(1)
(5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: