„Paskubėjo. Paskelbė per anksti...“ Traukiasi armija. Rusijoje didžiulis skandalas  ()

Rusijos žurnalistai kreipėsi į Rusijos gynybos ministeriją prašydami paaiškinimų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-14 „Paskubėjo. Paskelbė per anksti...“ Traukiasi armija. Rusijoje didžiulis skandalas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje kilo garsus skandalas, susijęs su Kremliaus naujienų agentūrų TASS ir „RIA Novosti“ pareiškimu apie Rusijos kariuomenės traukimosi pradžią kairiajame Chersono srities krante Dniepro srityje. Pranešimai vienu metu pasirodė abiejose agentūrose su nuoroda į Rusijos gynybos ministeriją, tačiau po kelių minučių jie buvo skubiai atšaukti ir atšaukti.

11:00 ir 11:03 abi agentūros išsiuntė pranešimus, atšaukdamos naujienas, sakydamos, kad jos paskelbtos per klaidą.

Tačiau iki to laiko kai kurie Rusijos Z-karo korespondentai ir karo propagandistai jau buvo išplatinę žinutes, kurios išgąsdino rusus.

Rusijos žurnalistai kreipėsi į Rusijos gynybos ministeriją prašydami paaiškinimų. Komentaruose RBC leidiniui Rusijos kariuomenė pareiškė, kad „neva Rusijos gynybos ministerijos spaudos centro vardu išsiųsta melaginga žinia apie karių „pergrupavimą“ Dniepro srityje, yra provokacija“.

Rusijos tinklaraštininkas ir analitikas Anatolijus Nesmijanas savo „Telegram“ kanale pažymi, kad anksčiau panašiomis formuluotėmis Rusijos kariuomenė traukėsi iš dešiniojo Dniepro kranto ir Charkivo srities. Tikėtina, kad dabar panašus traukimasis gali būti ruošiamas kairiajame Dniepro krante, tačiau kažkodėl apie tai pranešta anksčiau nei būtina.

 

„Keista istorija nutiko su Gynybos ministerijos žinute, kuri buvo paskelbta, o vėliau jos atšaukta. Pranešimas buvo susijęs su eiliniu „pergrupavimu“ į rytus nuo Dniepro. Su ta pačia formuluote teritorijos buvo paliktos Charkivo srityje ir dešiniajame Dniepro krante. Matyt, šį kartą jie tiesiog paskubėjo ir pranešė kiek anksčiau“, – rašo jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(2)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: