Netikėti įvykiai. Teplinskis sukilo prieš Šoigu ir Gerasimovą. Kas vyksta (Video)  ()

Rusijos oro desanto pajėgų vadas kreipėsi į karius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-16 Netikėti įvykiai. Teplinskis sukilo prieš Šoigu ir Gerasimovą. Kas vyksta (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ginkluotųjų pajėgų Oro desanto pajėgų vadas, o kartu ir „Dnepr“ okupacinės grupės vadas generolas pulkininkas Michailas Teplinskis kariams įrašė vaizdo žinutę, kurioje atskleidė Rusijos kariuomenės nuostolius „specialiojoje operacijoje“.

Jis įvardijo desantininkų, kurie buvo likviduoti per Ukrainos puolimą Zaporižios kryptimi, pavardes. Tinklaraštininkas Necro Mancer, stebintis informaciją internete apie Rusijos karą prieš Ukrainą, atkreipė dėmesį į aukšto rango okupanto kreipimąsi.

„Su skausmu pranešu apie tokių desantininkų karininkų (...) žūtį kaip pulko vadas Vasilijus Popovas, oro šturmo kuopos vadai Vasilijus Gurjanovas, Isamatas Tukhvatulinas. Po daugelio valandų priešo artilerijos apšaudymo Andrejus Lifterovas, kuris su savo kuopa neatsitraukė nė žingsnio, vis dar laikomas dingusiu be žinios. Deja, karas – tai ne tik sėkmės, bet ir praradimai... Šansai išlikti gyviems fronte vienodi tiek generolui, tiek eiliniui. Karo metu net labiausiai apmokyti ir patyrę vadai susiduria su situacijomis, kai belieka oriai sutikti paskutinį mūšį. Apie tai iškalbingai primena daugybė biustų herojų alėjose“, – sakė rusų generolas.

 

Pasak Rusijos Z-kanalo „Kremliovskaja tabakiorka“, Teplinskis tariamai įrašė šį vaizdo įrašą iš ligoninės, kurioje yra gydomas po to, kai buvo sužeistas per Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ataką „Dnepr“ būstinėje.

 

„Kreipimasis įrašytas vienoje iš Maskvos karo ligoninių, kur dabar gydomas generolas (kuriame tiksliai, šaltiniai slepia)... Žodžiu, suleido jam nuskausminamųjų, padėjo apsirengti karine uniforma, davė jam tekstą ir jis jį perskaitė. Atkreipkite dėmesį, kaip sunkiai jis taria kai kuriuos žodžius, kaip sunku jam juos ištarti veikiant medikamentams“, – rašė šaltinis.

Anot šaltinio, rusų generolas turi rimtą kojos traumą.

Rusijos žiniasklaida taip pat teigia, kad Teplinskio žodžiai apie nuostolius supykdė gynybos ministrą Šoigu ir Generalinio štabo viršininką Gerasimovą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(166)
(10)
(156)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: