Rusai kerta geležinkelį. „Žiedas užsidaro“  ()

„Kremlius naudoja savo karius kaip „patrankų mėsą“, per dieną prarasdamas nuo 100 iki 200 žmonių – Ukraina to nedarys.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ginkluotųjų pajėgų daliniai sėkmingai kirto geležinkelio liniją, vedančią į Avdijivką iš šiaurės. Dėl to jie priartėjo prie Stepnoje kaimo ir kelių, kuriais Ukrainos ginkluotosios pajėgos gauna pastiprinimą. Rusijos taktika šiuo atveju yra panaši į tą, kurią jie naudojo per Bachmuto okupaciją, tačiau yra tam tikrų skirtumų. Leidinys „Focus“, remdamasis vokiečių agentūra „Bild“, kalbėjo apie mūšių prie Avdijivkos detales, lygindamas jas su įvykiais prie Bachmuto.

Pažymima, kad Rusijos kariai dėl Bachmuto kovojo 11 mėnesių ir patyrė didelių nuostolių, maždaug nuo 10 iki 20 tūkstančių Rusijos ginkluotųjų pajėgų kariškių, o tai reiškia, kad kasdien žuvo vidutiniškai 60 rusų.

Straipsnyje rašoma, kad Rusijos kariniai daliniai kirto geležinkelį šiauriniame Avdijivkos flange, netoli Stepnoje kaimo. Žurnalistai paskelbė žemėlapį, kuriame pavaizduota raudona mūšių linija, besitęsianti vos 500 metrų nuo šios vietovės rytinių sienų.

„Bild“ autoriai atkreipė dėmesį į skirtingas Rusijos ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų taktikas. Pavyzdžiui, Rusijos kariai naudoja pėstininkus, o Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi galimybę naudoti „Bradley“ kovines mašinas ir tankus. Tokia rusų taktika leido jiems pasiekti Stepnoję, kuri „vis labiau patenka į Rusijos kontrolę“. Ukrainos vadovybė gali susidurti su problemomis aprūpindama reikiamą maistą keturiems tūkstančiams žmonių, įskaitant 3 tūkstančius kariškių ir 1 tūkstantį civilių.

 

Rusijos pėstininkai ir toliau juda į priekį, nepaisant minų laukų ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų artilerijos apšaudymo, praneša „Bild“. Kiekvieną dieną šioje fronto dalyje Rusijos ginkluotosios pajėgos praranda nuo 100 iki 200 žmonių, kurie vadinami „patrankų mėsa“. Iš viso jau žuvo apie 3 tūkst. rusų (puolimai prasidėjo 2023 m. spalio 10 d.), dingo apie 200 šarvuočių. Straipsnyje teigiama, kad Ukrainos pajėgos priešinasi okupantams, naudodami šarvuotus transporterius ir tankus.

 

„Rusai ir toliau veržiasi į priekį ir vis labiau apsupa Avdijivką“, – rašo „Bild“ ir pažymi, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas neplanuoja švaistyti žmonių gyvybių, kaip daro Rusijos vadovybė.

„Kremlius naudoja savo karius kaip „patrankų mėsą“, per dieną prarasdamas nuo 100 iki 200 žmonių –  Ukraina to nedarys“, – reziumavo Vokietijos žiniasklaida.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(60)
(-21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: