Kažkam ruošiasi. Rusai pradėjo mokytis neįprasto oro manevro  ()

Rusai vis dar atakuoja Ukrainos miestus MiG-31K leidžiamomis raketomis. Bet šių lėktuvų naudojimo taktika keičiasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos oro pajėgų atstovas Jurijus Ihnatas teigia, kad dėl ilgesnių rusų MiG-31K skrydžių, perspėjimo sirenos Ukrainos miestuose skamba ilgiau. Rusai keičia šių lėktuvų naudojimo taktiką ir Ukrainos oro pajėgos kol kas nežino, kodėl rusai tai daro.

Anksčiau MiG-31K greitai pakildavo ir netrukus po to tūpdavo – pavojaus signalas Ukrainoje tęsdavosi vidutiniškai 20 minučių. Dabar šie lėktuvai skraido gerokai ilgiau ir pavojaus signalas Ukrainoje tęsiasi daugiau nei 2,5 valandos.

Pasak Ihnato, Ukraina negali numatyti, ar MiG-31K skrydis yra mokomasis, ar kovinis, todėl kaskart šiems lėktuvams pakilus skelbiamas pavojaus signalas.  Tai būtina. Jei paleidžiama „Kinžal“ raketa, žmonės turi septynias minutes pabėgti į saugią vietą.

 

Panašu, kad MiG-31K kyla ilgesniems skrydžiams ir praktikuojasi degalų papildymą ore. Ihnatas neturi atsakymo, kodėl dabar tai daroma. MiG-31K kyla iš trijų aerodromų netoli Ukrainos ir atakoms prieš Ukrainą degalų papildymas nėra reikalingas. Tiesiog dabar MiG-31K ore laikosi ilgiau, todėl pavojaus signalai Ukrainoje irgi skamba daug ilgiau. Tai vargina žmones, bet nieko padaryti neįmanoma, nes negalima pasakyti, ar skrydis mokomasis, ar kovinis.

(2)
(5)
(-3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: