[ŽT] „Baltarusija leido savo teritorijoje leistis lenkų kariniams sraigtasparniams“  ()

Kas žurnalistui papasakojo apie Lukašenkos planus?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-18 [ŽT] „Baltarusija leido savo teritorijoje leistis lenkų kariniams sraigtasparniams“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkų žurnalistas Zbigniew Parafianowicz tikina, kad 2022 metų žiemą Aleksandras Lukašenka paprašė Varšuvos galimybės įvažiuoti į Lenkiją ir išskristi iš vietinio oro uosto. Šaltinius, kurie su juo pasidalino šia informacija, jis vadina „gerais“.

Leidinys „Zerkalo“ žurnalisto teiravosi smulkmenų.

„Šie žmonės dirba tame lygyje, kuriame priimami sprendimai. Ši informacija yra ne iš kai kurių ekspertų centrų darbuotojų, tai žmonės, kurie 2022 metų žiemą priėmė sprendimus ir formavo Lenkijos politiką. Ir jie toliau ją formuoja; tai yra geri šaltiniai.“

Parafianowicz atsisako kalbėti apie Lenkijos vadovybės reakciją į šį Lukašenkos prašymą. Tačiau jis teigia turintis atsakymą į šį klausimą.

Lukašenkos derybas su Varšuva jis vadina „intensyviomis“. Ir kaip patvirtinimą pateikia tokį faktą: Baltarusija leido savo teritorijoje leistis lenkų kariniams sraigtasparniams, kuriais vasario 28 dieną atvyko Ukrainos delegacija derėtis su rusais.

 

„Tai aiškiai byloja apie neapibrėžtumą, kuriame tais laikais buvo oficialusis Minskas; jis nesuprato, kokiu keliu pasuks šis karas ir koks bus paties Lukašenkos likimas.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(7)
(48)

Komentarai ()