„Esame ant sprogimo slenksčio.“ Įvyko įvykis, žymiai svarbesnis nei Bideno ir Xi Jinpingo susitikimas (Video)  ()

Pasaulis gali susidurti su nauju iššūkiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netrukus pasaulis gali susidurti su nauju iššūkiu, kai atsiras tie, kurie aktyviai pradės naudoti dirbtinį intelektą savo savanaudiškiems tikslams pasiekti, sakė Jurijus Švecas. Kartu jis pabrėžė, kad, pirmieji, patyrę impotenciją mūšio lauke, tai gali padaryti rusai. Atsižvelgiant į tai, Ramiojo vandenyno forumas, kuriame buvo diskutuojama apie dirbtinio intelekto plėtros perspektyvas, šiandien karo analitikams atrodo svarbus įvykis.

Jurijaus Šveco nuomonę apie tai, koks įvykis jam atrodo net reikšmingesnis nei Bideno susitikimas su Xi Jinpingu, galima rasti vaizdo įraše „YouTube“.

Buvęs KGB žvalgybos pareigūnas paaiškino, kodėl gali pastebimai išaugti IPSO (informacinės atakos - red.) iš Rusijos Federacijos: „Ne kartą atkreipiau jūsų dėmesį, remdamasis amerikiečių ekspertais, kad, jų vertinimu, šalyje tikimasi rimto dezinformuotų išpuolių prieš Ukrainą antplūdžio netolimoje ateityje. Tai susiję su tuo, kad priešas yra įstrigęs aklavietėje: jis praktiškai neturi jėgų aktyvioms ir sėkmingoms karinėms operacijoms, todėl nesėkmes mūšio lauke priešas turi kompensuoti padidintu aktyvumu per dezinformaciją ir penktos kolonos panaudojimu Ukrainoje“.

 

Tuomet Švecas pateikė įdomios informacijos apie įvykį, kuris liko nepastebėtas, nors jis svarbus pasauliniu mastu: „Tikimasi, kad dėl dirbtinio intelekto vystymosi smarkiai padidės dezinformacijos ir psichologinių operacijų efektyvumas. Ką tik baigėsi Ramiojo vandenyno regiono ekonominio bendradarbiavimo forumas, kurio fone vyko Bideno derybos su Xi Jinpingu. Ten kalbėjo svarbesnis žmogus už šiuos du. Tai vienas didžiausių pasaulyje dirbtinio intelekto kūrėjų Samas Altmanas. Anot jo, esame ant sprogimo, dirbtinio intelekto skverbimosi į visas gyvenimo sritis, įskaitant manipuliavimą rinkimais, psichologinio karo, slenksčio“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(8)
(44)

Komentarai ()